ATP Monterrey

Donna Vekić pobijedila petu nositeljicu i prošla u drugo kolo

Donna Vekić
Foto: PA/Pixsell
01.04.2014.
u 09:22

U drugom kolu Donnu čeka 73. igračica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova, od koje je bila bolja prije dvije godine na US Openu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo ATP turnira u Monterreyu. Noćas je pobijedila petu nositeljicu i 41. tenisačicu svijeta Garbine Muguruzu 7:6 (5), 7:6 (2).

Susret je trajao dva sata i sedam minuta, a obje tenisačice po tri puta su si oduzimale servise. U prvom setu Muguruza je imala set loptu na servis Vekić, pri vodstvu 5:4, ali ju nije iskoristila. Nakon toga Vekić je oduzela servis protivnici za vodstvo 6:5, ali je odmah izgubila i svoj početni udarac. Srećom, bila je mirnija u tie-breaku.

U drugom setu naša je predstavnica povela 3:0, ali se Španjolka brzo vratila u igru te se još jednom otišlo do 13. igre u kojoj je ponovno bolja bila Vekić.

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret, a u drugom kolu Donnu čeka 73. igračica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova, od koje je bila bolja prije dvije godine na US Openu.

Spomenimo da je Donna ovom pobjedom ponovila lanjski domet kada se plasirala u drugo kolo, ali ju je tada izbacila Radwanska.

>>Donna Vekić i Ana Ivanović uživaju u Meksiku i poziraju u stilu 70-ih

Komentara 1

LE
LeonardS
09:35 01.04.2014.

Dona, bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije