US OPEN

Donna Vekić saznala suparnicu na US Openu. S ovom je tenisačicom već imala problema

Tennis - Women's Singles Victory Ceremony
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/3
24.08.2024.
u 15:25

Donna je favorit, ali prvo treba izboriti, pa iskoristiti meč-loptu, a ne upisivati pobjedu unaprijed. Ove godine su međusobno igrale, a slavila je Australka

Donna Vekić prva je hrvatska tenisačica u povijesti koja je osvojila olimpijsku medalju. Bio je to težak i trnovit put do srebra u Parizu. Razmontirala je Coco Gauff, u četvrtfinalu svladala Martu Kostjuk, pa Schmiedlovu u polufinalu, da bi u finalu Qinwen Zheng ipak bila prejaka.

Ali, treba bit presretna, a i mi. Ne samo što je došla skoro do kraja, vratimo se malo na četvrtfinale protiv Kostjuk (6-4, 2-6 i 7-6). Dobila je meč na način na koji je obično gubila, u tie-breaku trećeg seta, s tim da je dva puta s breakom prednosti servirala za meč. Takve je mečeve gubila i protiv Olge Danilović na Roland Garrosu i protiv Jasmine Paolini u polufinalu Wimbledona, a i protiv Kostjuk je u tie-break ušla sa zaostatkom 4-0, da bi ipak uslijedio spektatularni preokret.

GALERIJA Đoković uživao na jahti u Hrvatskoj, a čovjek pokraj njega je gnjusnim potezom šokirao javnost
Tennis - Women's Singles Victory Ceremony
1/8

Sad se sa zemljanog Pariza vratila na beton, na američku turneju. Nije dobro počelo. Izgubila je na početku Cincinattija od Ashlin Krueger, ali vjeruje da će za US Open biti na pravoj razini.

Vekić je 24. nositeljica na zadnjem Grand Slamu sezone, a na startu ju čeka Australka Kimberly Birell, 147. tenisačica svijeta. Naravno da je Donna favorit, ali prvo treba izboriti, pa iskoristiti meč-loptu, a ne upisivati pobjedu unaprijed. Uostalom, jednom su igrale međusobno, i to ove godine na Australian Openu, a slavila je Australka.

VIDEO Roditelji Donne Vekić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije