POSLJEDNJI GRAND SLAM

Hrvatice kreću u natjecanje na US Openu. Evo protiv koga će igrati

Tennis - Women's Singles Gold Medal Match
Foto: EDGAR SU/REUTERS
1/4
23.08.2024.
u 02:00

U konkurenciji tenisača mnogo težim čini se gornji dio ždrijeba u kojem prvom igraču svijeta Talijanu Janniku Sinneru na putu do finala stoje Španjolac Carlos Alcaraz i osvajač US Opena 2021. Danil Medvedev.

Najbolja hrvatska tenisačica, osvajačica srebrne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu te polufinalistica Wimbledona Donna Vekić za suparnicu u 1. kolu posljednjeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira, US Opena koji počinje u ponedjeljak u New Yorku dobila je jednu od igračica iz kvalifikacija, određeno je ždrijebom u četvrtak. Teoretski, to bi mogla biti i Lea Bošković, koja će kasnije tijekom večeri odigrati svoj dvoboj 3. kola kvalifikacija protiv Amerikanke Ann Li. U slučaju prolaska u 2. kolo, Vekić bi igrala protiv bolje iz ogleda Belgijanke Greet Minnen i Poljakinje Magde Frech.

Druga hrvatska predstavnica koja ima izravni ulazak u glavni ždrijeb Petra Martić za protivnicu u 1. kolu dobila je Španjolku Jessicu Bouzas. Martić bi u 2. kolu mogla igrati protiv Britanke Katie Boulter ili kvalifikantice. Jedini hrvatski predstavnik u muškom turniru bit će Borna Ćorić, a on će u 1. kolu igrati protiv francuskog veterana Adriana Mannarina. U slučaju pobjede, u 2. kolu bi Ćorića čekao bolji iz susreta Čileanca Alejandra Tabila i Belgijanca Davida Goffina.

GALERIJA  Đoković uživao na jahti u Hrvatskoj, a čovjek pokraj njega je gnjusnim potezom šokirao javnost

Tennis - Women's Singles Gold Medal Match
1/8

Braniteljica naslova, Amerikanka Coco Gauff, koja je postavljena za treću nositeljicu, u 1. će kolu igrati protiv Francuskinje Varvare Gračeve, dok će prva i druga nositeljica, Poljakinja Iga Swiatek i Arna Sabalenka, turnir otvoriti dvobojima protiv kvalifikantica. Zanimljivo, ždrijeb je u 1. kolu spojio dvije bivše pobjednice US Opena Amerikanku Sofiju Kenin, slavljenicu iz 2020. te Britanku Emmu Raducanu, najbolju iz 2021., dok će finalistica Roland Garrosa i Wimbledona Talijanka Jasmine Paolini igrati protiv pobjednice iz 2019. Kanađanke Biance Andreescu.

U konkurenciji tenisača mnogo težim čini se gornji dio ždrijeba u kojem prvom igraču svijeta Talijanu Janniku Sinneru na putu do finala stoje treći nositelj, pobjednik ovogodišnjih Roland Garrosa i Wimbledona te najbolji s US Opena 2022. Španjolac Carlos Alcaraz kao i peti nositelj te osvajač US Opena 2021. Danil Medvedev. U gornjem dijelu ždrijeba su i Grk Stefanos Tsitsipas te Poljak Hubert Hurkacz, a i Ćorić se nalazi upravo u gornjem dijelu ždrijeba.

Drugi igrač svijeta, Srbin Novak Đoković bi, pak, najozbiljnije suparnike za prolazak do finala trebao imati u Nijemcu Alexanderu Zverevu i Norvežaninu Casperu Ruudu, no već u 3. kolu mogao bi odmjeriti snage s Australcem Aleksejom Popirinom, pobjednikom "masters 1000" turnira u Montrealu početkom ovog mjeseca.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije