BAYERN

Došao sam osvojiti Ligu prvaka!

10.08.2003.
u 00:00

Njegov dolazak u Bayern mogao bi poboljšati i diplomatske odnose Nizozemske i Njemačke koji nisu baš sjajni

ZAGREB - Početkom tjedna stvari su izgledale idealno, u Bayernu je napokon predstavljen ugledni napadač Roy Makaay, a jedina slatka briga bila je izbor između njega i Elbera za mjesto u momčadi.

No, onda je izbio problem s plaćanjem odštete Deportivu, Makaay nije mogao nastupiti jučer u drugom bundesligaškom kolu kod Hannovera, i priča je dobila neželjeni nastavak.

Naime, 17,75 milijuna eura Deportivo je pretvorio u 18,75 milijuna zbog Makaayevog matičnog kluba Vitessea, a navodno je igrač sam pristao nadoplatiti milijun eura razlike.

Novac je uplaćen

- Ugovor je potpisan i novac je poslan - kratko je prekinuo sve dvojbe Bayernov glasnogovornik Markus Hšrwick.

U utorak bi Nizozemac trebao debitirati u prijateljskoj utakmici protiv N?rnberga, a iduće subote odigrati i prvu prvenstvenu utakmicu, protiv Bochuma.

- Došao sam osvojiti Ligu prvaka i nikakve me pričice neće spriječiti da dam sve od sebe i ostvarim taj cilj - rekao je Makaay.

Kritičari su počeli spominjati i njegovu nespremnost. Jer, otprilike kada je počela njemačka bitka za bodove, Makaay je tek počeo trenirati.

- Teško je reći koliko trenutačno mogu, ali imam još tjedan dana za popravljanje forme - optimističan je Roy.

Treba igrati i obranu

U oštroj konkurenciji napadača lakše će se do mjesta u postavi probiti onaj tko obavlja i obrambene zadaće, tim više što trener Hitzfeld uvijek ima jednog takvoga u momčadi. Može li Makaay biti taj igrač?

- Trener odlučuje tko će igrati, ja samo želim pomoći momčadi da osvoji što više trofeja, a na kojem će mjestu to biti, nije toliko važno. Isto vrijedi i za igranje u početnoj postavi i ulazak s klupe. Drago mi je što sam dobio priliku pokazati se u Bayernu - diplomatski odgovara Makaay.

Nove je suigrače, pa tako i konkurente za mjesto u napadu, jako dobro upoznao prošle sezone, kada je Deportivo dvaput igrao protiv Bayerna. No, u Bayernu će se susresti s većim pritiskom.

- Došao sam u klub koji uvijek mora pobjeđivati, ali ne bojim se toga. Zadržim li razinu igre od prošle sezone, nemam se zašto plašiti.

Zlatna kopačka natovarila mu je i breme najboljeg europskog napadača s kojim dolazi u M?nchen.

- Želim osvojiti što više trofeja, zato sam i došao u veliki klub kakav je Bayern. Dovoljno je vidjeti imena Bayernovih legendi Ulija Hšnessa, Karl-Heinza Rummeniggea i Franza Beckenbauera i fantastično je naći se u mogućnosti nastaviti njihovim putem - kaže Roy. S obzirom na ne baš sjajne diplomatske odnose Nizozemske i Njemačke, njemački su ga novinari bocnuli pitanjem je li on možda i novi nizozemski ministar vanjskih poslova.

- Ne, ne vidim se u toj ulozi - zaključio je Makaay, ne prihvaćajući šalu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije