KOMENTAR

Dosta je! Ovo je sramota i primitivizam, HNS mora reagirati!

Drmić i Bjelica
Goran Kovačić/Davor Javorović/PIXSELL/kolaž
30.10.2021.
u 13:00

Koliko god je u nogometu dobro da ima uzavrelih strasti, ovakvim stvarima prelazi se granica osnovnog poštovanja, što nije dobro za naš nogomet. I zato bi u takvim situacijama trebao reagirati HNS, odnosno disciplinska komisija. Ako su drakonski mogli kazniti suca Bebeka za privatan razgovor o Hajduku, onda je logično da se kažnjavaju i ovakve javne objave koje štete reputaciji lige.

Zbog koronavirusa u momčadi Osijeka nedjeljni derbi protiv Rijeke na Rujevici je odgođen, ali dobio je više medijske pažnje nego da je odigran. Nažalost, zbog potpuno krivih razloga, nepromišljenosti, niskih strasti, pa čak, usudili bismo se reći, idiotizma.

Jer kako drukčije opisati činjenicu da je igrač Rijeke Josip Drmić trenera Osijek Nenad Bjelicu na svom Instagram profilu nazvao Pinokijem, odnosno lažovom. Drmić se u svom postu, neozbiljnom za jednog profesionalca, referirao na Bjeličinu izjavu od prošle godine, kada je trener Osijeka rekao: “Najlakše bi bilo tražiti alibi u koronavirusu. Prilagodili smo se vremenu u kojem živimo, nama je najvažnije da na terenu imamo 11 zdravih igrača spremnih da daju maksimum, utakmice zbog korone nećemo otkazivati”.


No, Drmić bi trebao shvatiti da je sada situacija bitno drugačija, da je Bjelica bez sva tri vratara, jedan mu je ozlijeđen, a dvojica imaju koronavirus. I zato je u takvoj situaciji zaista nemoguće bilo odigrati utakmicu s Rijekom. Pa kako će bez golmana?
 


A da taj sramotan status Drmića (koji je objavljen na njegovom profilu, a on ga nije demantirao) ne bi ostao izuzetak, pobrinuo se i drugi igrač Rijeke, Albanac Lindon Selahi, koji je pak na svom profilu uz grb Osijeka objavio nekoliko smajlija i emotikon klauna. Dečko je mlad, ali trebao bi imati barem toliko pameti i kulture da ne ismijava klub koji je dao toliko velikana, među ostalim i zlatnu kopačku Davora Šukera, ali i prozvanog Nenada Bjelicu.

Bjelicu koji je HNL-u, kao igrač a potom i kao trener, dao više nego će Selahi i Drmić zajedno u deset karijera. A Selahi i Drmić još više poštovanja trebali bi imati zato što oni kruh u HNL-u zarađuju kao stranci.


Koliko god je u nogometu dobro da ima uzavrelih strasti, ovakvim stvarima prelazi se granica osnovnog poštovanja, što nije dobro za naš nogomet. I zato bi u takvim situacijama trebao reagirati HNS, odnosno disciplinska komisija. Ako su drakonski mogli kazniti suca Bebeka za privatan razgovor o Hajduku, onda je logično da se kažnjavaju i ovakve javne objave koje štete reputaciji lige.

Jer, koliko god nam je liga odlična po kvaliteti utakmica, previše je mržnje među klubovima, previše se preispituju i napadaju suci od tih istih čelnika klubova, a pritom svaki klub gleda samo sebe. Jer da ne gledaju samo sebe, oglasila bi se već i Rijeka. Ili bi demantirala da su to napisali njeni igrači, ili bi ih prisilila da se ispričaju za objavljenu.

No, ipak je lakše odšutjeti... Pa neka Bjelica onda bude Pinokio, ako je tako lakše.

Komentara 18

DU
Deleted user
13:17 30.10.2021.

A kaj sad moralizirate? Prošle sezone kad je izgubil prvenstvo Belica je psovao HNK RIJEKU i to na terenu odmah po završetku da je korporacija i to na najvulgarniji način. Sad se dižete na zadnje noge jer mu ljudi odgovarajuu na njegove laži. Bravo Drmić.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
15:29 30.10.2021.

"A Sahiti i Drmić još više poštovanja trebali bi imati zato što oni kruh u HNL-u zarađuju kao stranci"! Hajde da u ovoj recenici ovo "stranci" zamijenimo sa "crnci", "pederi" ili "muslimani"! Ja mislim da ne bi nedostajalo raznih udruga koje bi trazile barem ispriku, a najvjerojatnije i otkaz novinaru, a mozda bi sve zavrsilo i na sudu! Stranci ne smiju iznositi svoje misljenje o nekom Hrvatu, pa makar ono i uvredljivo bilo? Ako se Bjelica osjeca uvrijedjenim, on moze podici tuzbu zbog povrede ugleda i casti, ili nesto slicno, i to je njegova osobna stvar. Novinar gura nos tamo gdje mu nije mjesto, i to na skroz pogresan nacin.

NO
nosonja22
15:16 30.10.2021.

a po cemu je to Pinokio/Bjelica veci od Drmica? Igrackoj karijeri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije