KAMO IDE?

Doznajemo detalje oko Brozovića: Žele ga Arapi, Barcelona i klub koji bi mogao sve iznenaditi

Champions League Final - Manchester City v Inter Milan
Foto: MURAD SEZER/REUTERS
1/3
22.06.2023.
u 21:08

Marcelo će razmotriti sve ponude, a hoće li se za neku od njih odlučiti, ovisit će i o razgovoru s trenerom, kaže naš izvor blizak igraču

Ugledni talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport objavio je kako hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (30) nakon osam i pol godina provedenih u Interu, 330 nastupa, 31 pogotka i 43 asistencije te samo godinu dana nakon što je potpisao produljenje ugovora do 2026. godine, odlazi u saudijski klub Al Nassr iz Riyada. U kojemu je najveća zvijezda Cristiano Ronaldo, a trener još uvijek – Dinko Jeličić.

– To je povijesni transfer jer odlazi jedan od simbola momčadi. Hrvat koji je čak osam i pol godina časno služio Interu. Štoviše, nije mu samo služio, nego mu je bio vođa veznoga reda – piše Gazzetta te pojašnjava kako se Marcelo i Inter nisu polakomili za saudijskim novcem, nego da je naš reprezentativac Interu postao preskup za ono koliko godišnje odigra.

Naime, navodi se kako je Marcelo u prošloj sezoni imao dvije dulje stanke zbog ozljeda koje je zaradio igrajući za reprezentaciju (najprije u Beču protiv Austrije u rujnu 2022., a potom i na SP-u u utakmici s Argentinom, nap. a.), premda se istodobno i konstatira kako je Brozović izvanredno odigrao završnicu sezone, kada je čak i u finalu Lige prvaka bio najbolji igrač Intera.

Navodno je Inter već i pripremio zamjenu za Brozovića. To bi trebao biti 23-godišnji talijanski reprezentativac Davide Frattesi iz Sassuola. Nagađa se da bi Brozović u sljedeće dvije godine u Al Nassru imao primanja od 30 milijuna eura, čime bi postao najbolje plaćeni hrvatski nogometaš.

Tako, dakle, špekulira Gazzetta, a koja je prava istina o transferu Marcela Brozovića? Razgovarali smo s osobom bliskome našemu reprezentativcu i saznali kako saudijski Al Nassr doista želi Marcela, ali i da to nije jedina opcija za nastavak karijere.

Potvrđeno nam je kako interes pokazuje i Barcelona, te još jedan europski klub čije se ime drži u tajnosti, a "mogao bi biti veliko iznenađenje", kaže naš izvor.

– Marcelo nije odlučio o odlasku iz Intera. On će razmotriti sve ponude, a hoće li se za neku od njih odlučiti – ovisit će, ne samo naravno o njegovim primanjima nego i o razgovoru trenerom. Njemu je to bitno znati što eventualni budući trener od njega očekuje i kakav pristup nogometu ima. Odluka o nastavku njegove karijere sigurno neće biti donijeta još sljedećih desetak dana – kazao je naš izvor, navodeći i kako uopće nije prekrižen ostanak u Interu, s kojim Marcelo Brozović ima ugovor još tri godine.

Marcelova tržišna vrijednost trenutačno je 25 milijuna eura, a spada u najuži krug najboljih defenzivnih vezista svijeta. U protekloj sezoni imao je 40 nastupa za Inter, postigao tri pogotka i imao šest asistencija. Osvojio je Talijanski kup. Za hrvatsku reprezentaciju ima 87 nastupa i tri medalje.

>> Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

 
 
Ključne riječi

Komentara 1

PA
Pajdo
21:56 22.06.2023.

On će u ajduka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije