Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOKRET U MAKSIMIRU

Doznajemo: Evo zašto je jedan od najvećih talenata na ovim prostorima odbio potpisati za Dinamo

U Sesvetama odigrana nogometna utakmica U-21, Hrvatska - Švedska
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
02.07.2024.
u 16:42

Sve se činilo kao gotova stvar, a onda je ovaj mladi igrač napustio pregovore nezadovoljan ponuđenim u Maksimiru. Šteta je i za njega i za Dinamo, ali Šotiček, koji je baš želio u Dinamo

Marin Šotiček u Dinamu je označen kao najpotentniji igrač na ovim prostorima i plavi su ga željeli dovesti i od njega napraviti igrača koji će biti nositelj igre i na kojem je jednog dana dobro zaraditi. Koliko znamo, Dinamo i Lokomotiva dogovorili su uvjete transfera i sve je ostalo na dogovoru mladog Šotičeka i Dinama.

Sve se činilo kao gotova stvar, a onda je ovaj mladi igrač napustio pregovore nezadovoljan ponuđenim u Maksimiru. Šteta je i za njega i za Dinamo, ali Šotiček, koji je baš želio u Dinamo, očito je odmah očekivao veliku plaću, bogati ugovor, a plavi to nisu bili spremni ponuditi u startu. No, koliko znamo uvjeti koje su mu ponudili bili su prilično dobri. 

Istina, ponuđena mu je mjesečna plaća od 10.000 eura, dakle 120.000 eura godišnje. No, tu su bili i lijepi bonusi, dobio bi bonus za ulazak Dinama u Europsku ligu, koju Dinamo ima zajamčenu, iako Šotiček u tome nije sudjelova, od 75.000 eura. A uđe li Dinamo u Ligu prvaka, a ima samo jednu prepreku, Šotiček bi dobio bonus od 160.000 eura! A 'ni luk jeo, ni luk mirisao'.

U Sesvetama odigrana nogometna utakmica U-21, Hrvatska - Švedska
1/7

Kad bi skupio samo pet nastupa za Dinamo, mjesečna plaće ne bi mu više bila 10.000 eura nego 12.500, nakon 15 nastupa narasla bi na 15.000 eura mjesečno, a nakon 35 nastupa na 20.000 eura, dakle na 240.000 eura godišnje, i uz spomenute bonuse odlično bi zaradio jer bi još dobio bonuse za pogotke i asistencije, pa bi do Nove Godine zaradio jako ozbiljan novac.

Dinamo je u njemu vidio budućnost, ali plavi više ne nude bogatstvo bez pokrića, traže rezultat da bi platili i u Maksimiru su razočarani ovakvim raspletom i koliko znamo u fokusu imaju drugog mladog igrača kojeg kane dovesti i razvijati.

Ključne riječi

Komentara 11

EJ
ejStef
19:11 02.07.2024.

Tja, toliko o tome kako nova uprava radi super posao. Ne može niti mladog igrača uvjeriti da mu se isplati doći u Dinamo... Vjerojatno je zapelo u dogovorima o podjeli novca, kao uvijek, bilo bi interesantno vidjeti koliko je tko tražio od ponuđene plaće... Rekao sam odmah kada je došao Zajec i ta hrpa iza njega - puno babica kilavo dijete. Tko će sve to namiriti...

Avatar Pandorium
Pandorium
07:05 03.07.2024.

Balavac nije zadovoljan sa 10.000€ mjesečno a 90% Hrvata to zarađuje godišnje ... sram ga može biti jer očito su mu još u bolnici usadili taj slovenski mentalitet i pohlepu ... nazad u Lokomotivu na usavršavanje jer za sada je samo "buduća nada" što znači da još nije uopće ostvaren igrač a zna se kakvi igrači izlaze nakon Dinamove završne obrade.

LO
Lokić
18:46 03.07.2024.

Nažalost ta djeca hoće sve preko noći. Dinamo mu je najbolja razvojna stepenica. Neka se sjeti talenata koji su prerano otišli( Ćoriĉ,Halilović itd.) Pa gdje su sada, kokošare po marginama nogometa, a mogli su postati zvijezde i nosioci repke. Nažalostst i ovaj momak će napraviti istu grešku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije