POZNATO IME

Doznajemo: Glavni protukandidat Bjelici bio je legendarni nogometaš i osvajač zlatne lopte!

Ante Čačić i Nenad Bjelica pozdravili su se prije početka utakmice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
25.09.2024.
u 16:09

Dinamo je bio u ozbiljnim pregovorima s Fabiom Cannavarom, koji je proljetos spasio Udinese od ispadanja iz Serie A. Maksimirski klub bio je u kontaktu s još jednom legendom - Ruudom van Nistelrooyom

Nenad Bjelica postat će novi trener Dinama, još se samo očekuje plavi dim, odnosno potvrda Izvršnog odbora maksimirskog kluba. No, to je samo, kako saznajemo,  formalnost...  Nakon nekoliko dana pregovaranja, češljanja CV-a kandidata, u maksimirskom su klubu procijenili da je Nenad Bjelica najbolje rješenje, odnosno da je on trener koji će donijeti titulu u HNL-u i što bolje rezultate u Ligi prvaka. Iako među navijačima ima i dosta onih koji se protive Bjeličinom povratku (najviše mu zamjeraju neke sporne izjave o Dinamu dok je bio trener Osijeka), nekako je povratak osječkog stručnjaka najlogičnije rješenje.

Jer, Bjelici nakon dvije godine provedene na klupi Dinama neće trebati niti sekunda prilagodbe, već će odmah moći prionuti poslu podizanja aktualne forme Dinamovih igrača. Predsjednik Zajec, sportski direktor Mamić i ostale upravljačke strukture Dinama procijenili su da je potpisivanje domaćeg trenera puno manje riskantno od dovođenja nekog stranca, iako su ostvareni kontakti i s nekim zvučnim strancima.

Saznajemo da je najveći protukandidat Bjelici bio legendarni talijanski nogometaš Fabio Cannavaro. Osvajač Zlatne lopte iz 2006. godine trenerskim se poslom bavi 10 godina, bio je izbornik Kine, a posljednji posao bio mu je kada je proljetos vodio Udinese i spasio ga od ispadanja iz Serie A. Nakon toga Cannavaro je otišao iz tog kluba. Saznajemo da je priča s dovođenjem Cannavara otišla jako daleko, načelno su se dogovorili i uvjeti pod kojima bi došao. 

VEZANI ČLANCI:

Među potencijalnim inozemnim kandidatima bila je još jedna legenda svjetskog nogometa - Nizozemac Ruud van Nistelrooy. Bivši napadač Manchester Uniteda sada je pomoćni trener u tom engleskom velikanu, a bio je i dvaput pomoćnik u nizozemskoj reprezentaciji. Za Van Nistelrooya kažu da je jedan od najperspektivnijih mladih trenera u svijetu, navodno mu je njegov agent sugerirao odlazak u Dinamo, ali Van Nistelrooy je na kraju ipak odlučio ostati u Manchester Unitedu.

Jedan od kandidata za trenera bio je i bivši trener Lyona i PSG-a Paul Le Guen, ali i još neki strani treneri. Dinamo je ciljao jako visoko, u obzir su dolazila samo jaka trenerska imena. Izbor je na kraju pao na domaćeg stručnjaka Nenada Bjelicu.

Komentara 12

BI
billynik
16:29 25.09.2024.

Bijelica je loše rjesenje za Dinamo ali Uprava očito nije spremna na značajniji iskorak Dinama.

AN
AntePortas9
17:12 25.09.2024.

Nastavite niz: Zeka, Bjelica, Tomašević....

ZG
zgnzuio
16:48 25.09.2024.

Bjelica će spasiti Dinamo od ispadanja u 2. ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije