BURNA PROŠLOST

Sve Bjeličine kontroverze: Korporacija, pinokio, vrijeđanje novinara, udaranje zvijezde Bayerna...

Zagreb: Potpisani novi ugovori s Dinamovim igračima
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
25.09.2024.
u 15:25

Uvijek je imao što za reći, a ne sumnjamo da će, vrati li se u hrvatski nogomet, Nenad Bjelica opet biti jedna od njegovih centralnih figura

Nenad Bjelica je tijekom svoje trenerske karijere ostvarivao vrlo dobre uspjehe i vodio sjajne utakmice u sportskom smislu, ali je isto tako uz njegovo ime prisutno pregršt kontroverznih situacija. To je element njegovog opusa koji se jednostavno ne može ignorirati ili staviti po strani. Sjetimo se, za početak, nekih kontroverzi dok je bio na klupi Dinama. Prvi istaknutiji slučaj bio je onaj iz veljače 2020. kad je zbog psovanja i napadanja suca Marija Zebeca tijekom dvoboja kod Osijeka u Gradskom vrtu zaradio suspenziju od mjesec dana. Bjelica je tom suspenzijom propustio biti na klupi Dinama u pet prvenstvenih utakmica, od čega i u derbijima protiv Hajduka i Rijeke. 

Nedugo nakon što je odradio tu suspenziju dogodila se cijela situacija sa smanjenjem plaća. Dinamo je objavio priopćenje u kojem je naglasio da je zbog pandemijskih mjera tijekom koronavirusa bio primoran smanjiti plaće igračima i stručnom stožeru, ali isto tako je u tom priopćenju pisalo da je Bjelica decidirano i čvrsto odbio smanjenje plaća. Na kraju je to, bar je tako iskomunicirano, bila i kap koja je prelila čašu te je u travnju 2020. došlo do sporazumnog raskida ugovora Dinama i Bjelice, a samo nekoliko dana prije klub je prvo otpustio njegov cijeli stručni stožer. 

Bjelica je tada istaknuo da su klub i on završili suradnju bez svađe, svatko sa svojim interesima, no tako se nije činilo s izvjesnim odmakom. Sjetimo se samo situacije kad je Josip Drmić nazvao Bjelicu lažljivcem pa je, posljedično tome, dok je Bjelica bio trener Osijeka Dinamo objavio ljestvicu lige gdje je Osijek bio označen emotikonom Pinokija, insinuirajući upravo na Bjelicu. Najpoznatija kontroverzna situacija se, pak, dogodila u travnju 2021. godine kad je Bjelica nakon remija Osijeka i Rijeke verbalno napao pomoćnog trenera Rijeke Vjekoslava Miletića.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

"Igrali ste za korporaciju, a ne za sebe. Pi*** vam strinina. Je**** vas korporacija! Bit ćete gladni kruha od korporacije, ja vam kažem! Samo kad vas više ne budu trebali. Sramota, sramota", vikao je Bjelica tada aludirajući na to da je Dinamo korporacija. Za njegovog vremena u Osijeku bile su tu još brojne situacije. Od one kad se usporedio s Xavijem pa poručio novinarima "je** vas ugovor", sve do situacije kad je ignorirao poziv navijačke skupine Kohorte na razgovor, otkad je Kohorta zazivala otkaz Bjelice, koji se na kraju i dogodio. I nakon odlaska iz Osijeka Bjelica je imao brojne riječi za počastiti klupsku Upravu, rekavši "Ovu upravu NK-a Osijek zanima NK Osijek koliko i mene vremenska prognoza u Džibutiju". 

Svoj posljednji kontroverzni odjek imao je u siječnju ove godine kad je na utakmici svojeg Union Berlina i Bayerna fizički nasrnuo na zvijezdu bavarske momčadi Leroya Sanea tijekom dvoboja. Ispričao se, odradio tri utakmice suspenzije i zaradio 25 tisuća eura kazne, a nedugo nakon toga je i završio njegov trenerski mandat u Bundesligi, koja je generalno bila ogorčena tim potezom.

Ključne riječi

Komentara 2

GO
Godežav
16:01 25.09.2024.

Dobar trener mora biti malo živac i energičan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije