RAZLOG JE BIZARAN

Drama na aerodromu: Vatrenima oduzete putovnice i mobiteli, policajci ih vratili kući

Zagreb: Okupljanje igrača i stručnog stožera uoči odlaska u Dohu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
21.07.2024.
u 09:44

Sustav kontrole na granici unutar zračne luke Labrovića i Jakića prepoznao je pod - nigerijskim imenom?! Nismo sigurni u to kako se to točno zbivalo, ali vlasti u JAR-u nisu imale milosti

Kristijan Jakić i Nediljko Labrović imali su velikih problema u zračnoj luci u Johannesburgu, glavnom gradu Južnoafričke Republike. Njih dvojicu naime, tamošnja policija nije pustila da uđu na teritorij te zemlje zbog proceduralne pogreške u sustavu prilikom dolaska iz Frankfurta, odnosno Dubaija, gdje im je bila međustanica. Labrović i Jakić išli su sa svojim klubom Augsburgom na odigravanje jedne prijateljske utakmice, nisu ni slutili da će upasti u probleme.

Što se dogodilo? Sustav kontrole na granici unutar zračne luke Labrovića i Jakića prepoznao je pod - nigerijskim imenom?! Nismo sigurni u to kako se to točno zbivalo, ali vlasti u JAR-u nisu imale milosti. Prilikom polaska iz Njemačke, kao i u Dubaiju, nije bilo problema, a iako je lokalni sustav zakazao, nije im bilo dopušteno ući u JAR.

Najprije su ih satima držali na aerodromu, a u međuvremenu su im oduzeli putovnice i mobitele. Generalni direktor Augsburga Michael Stroll jedno je vrijeme ostao s njima kako bi pregovarao s vlastima o puštanju igrača, no to nije pomoglo pa se hrvatski dvojac morao vratiti u Njemačku. Sad se u klubu nadaju da će se ova administrativna situacija riješiti do ponedjeljka kako bi se Labrović i Jakić naknadno mogli priključiti momčadi u JAR-u.

Podsjetimo, Nediljko Labrović bio je jedan od trojice vratara hrvatske nogometne reprezentacije na netom završenom Euru u Njemačkoj dok je Kristijan Jakić bio na pretpozivu izbornika Zlatka Dalića te nije putovao s vatrenima na kontinentalnu smotru. Jakić je bio dio momčadi koja je 2022. u Kataru osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

FOTO Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Zagreb: Okupljanje igrača i stručnog stožera uoči odlaska u Dohu
1/21

Komentara 4

LE
let3
11:43 21.07.2024.

Tako je to kad imaš pripreme u banana državama.

FO
four
12:37 21.07.2024.

Zašto avion iz Frankfurta za Johanesburg leti preko Dubaija?

Avatar Make my day
Make my day
11:42 21.07.2024.

VNK Hajduk (veteranski nogometni klub)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije