Poljska - Grčka 1:1

Drama na otvaranju u Varšavi, Grci izvukli remi, dva crvena

Poljska Grčka (1)
AFP/Reuters/Pixsell
08.06.2012.
u 19:59

Utakmicom Poljske i Grčke, koja se igra od 18 sati u Varšavi, na Nacionalnom stadionu otvoreno je Europsko nogometno prvenstvo

Otvaranje Europskog prvenstva u Varšavi donijelo je veliku dramu. Poljaci su u 44. minuti imali 1:0, igrača više i sjajnu igru, no Grci su se u drugom poluvremenu digli kao feniks iz pepela, izjednačili, a potom i promašili jedanaesterac za pobjedu. Na kraju je završilo najpravednije - 1:1.

Poljaci nošeni domaćim navijačima furiozno su krenuli u utakmicu, u 4. minuti udarac Morawskog ispod grede izvadio je grčki vratar Chalkias.

Sjajnu priliku u 14. minuti propustio je Lewandowski, no ispravio se tri minute kasnije, kada je Poljsku doveo u vodstvo.

Nakon što je vratar Grčke Chalkias zaplivao na ubačaj Piszczeka, Lewandowski je sa osam-devet metara glavom pospremio loptu u mrežu i razveselio navijače u svom rodnom gradu Varšavi.

Grci su tek tada počeli igrati, no krajem poluvremena ostali su s igračem manje. Sudac je prestrogo dao drugi žuti karton Papastatopulosu, a nakon žestokih protesta Grka žuti karton dao i Holebasu.

Inače, isključenje Papastatopulosa najbrže je na bilo kojem otvaranju EP-a.

Grčki izbornik Santos u poluvremenu je umjesto veznjaka Ninisa uveo i trećeg napadača Salpingidisa, a taj se potez pokazao briljantnim, jer baš je Salpingidis nakon gužve u kaznenom prostoru zabio za 1:1 u 51. minuti. Bio je to poljskoj obrani prvi primljeni gol nakon 486 minuta.

Grci su na vrata raja došli u 69. minuti, kada je poljski vratar Szczesny u 16-ercu srušio Salpingidisa, ali nezagrijani Tyton obranio je udarac Karagunisa.

U 75. minuti Saplgidis je opet zatresao mrežu, no bio je nekoliko centimetara u zaleđu. Do kraja su Grci bili bolji, sjajne šanse imali su Salpingidis i Samaras, no ostalo je 1:1.

Tragičar utakmice bio je poljski vratar, član Arsenala Szczesny, koji je “zaplivao” kod gola Salpingidisa, a onda i srušio istog igrača i zaradio crveni karton. Zato su mu neki poljski mediji dali ocjenu nula!

– Imali smo sve, a na kraju spašavali bod. Nakon sjajnog prvog poluvremena kao da smo prestali igrati. Žao mi je zbog moje greške, razočarali smo naše navijače – rekao je Szczesny, koji će zbog crvenog kartona propustiti sljedeću utakmicu.

Fernando Santos, grčki izbornik je ovako vidio susret:

- Igrali smo jako loše prvih 20 minuta, moji igrači samo su gledali Poljake. Tek nakon gola smo krenuli. Sudac je pogriješio kod isključenja Papastatopulosa, oba žuta kartona dao mu je prestrogo. Na kraju je remi najpravedniji.

- Još ne znamo što je s Avramom Papadopulosa, no bit će nam teško ako ćemo u idućoj utakmici morati igrati bez dvojice važnih obrambenih igrača, njega i isključenog Papastatopulosa.

- Jako rijetko igram s tri napadača, pogotovo s igračem manje, haha. Odlično je to funkcioniralo, no to ne znači da ćemo iduću utakmicu početi s trojicom.

STADION: Nacionalni stadion, Varšava SUDAC: Carlos Velasco Carballo (ŠPA) GLEDATELJA: 58.500

POLJSKA:
Szczesny z 69, Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch, Murawski, Polanski, Blaszczykowski, Obraniak, Rybus - 70. Tyton, Lewandowski
Izbornik Franciszek Smuda

GRČKA:
Chalkias, Torosidis, Papastatopulos z z 45, A. Papadopulos - 37. K. Papadopulos, Holebas z, Maniatis, Katsuranis, Karagunis z,
Ninis - 46. Salpingidis, Samaras, Gekas - 68. Fortunis
Izbornik Fernando Santos

Tijek susreta koji se igrao u Varšavi možete vidjeti u live-boxu.

Komentara 18

OB
-obrisani-
18:33 08.06.2012.

Svi vi kazete da je nasa obrana losa,a vidi ti kod Grka ,Levandovski neometan na 6-7 m od gola ,ni jednog branica u grckom prostoru...Dobri su nasi samo sto vi to ne priznajete lakse je po nasima udarat a tudje hvaliti... Ovakvu priliku necemo sigurno Ircima dati...

D2
Dubravko_23
18:47 08.06.2012.

Ne volim Grke, ali ovo je krađa.

OB
-obrisani-
18:21 08.06.2012.

Aaa,rekla sam ja Robert Levandovski Dortmunder torjegär ce sredit Grke... Bravo Polska... !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije