Reprezentativac

Draper za Max: Uživam u Madridu, gledao sam i Luku u Superkupu

Draper, (1)
Foto: Max
1/3
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
04.09.2012.
u 16:26

- Uh, bilo je skroz ludo gledati El Clasico! Pozvana je cijela košarkaška momčad, a gledao sam i otvaranje sezone s Valencijom

Užitak igranja u redovima madridskih kraljeva nije rezerviran samo za Luku Modrića! Imamo mi još jednog reprezentativca u redovima Real Madrida, no od puste pompe oko transferske trakavice ljeta, pomalo se na to zaboravilo.

Nakon dvije sezone u redovima Cedevite Amerikanac Dontaye Draper (27) preselio je u redove jedne od najjačih europskih momčadi i kako kaže, “so far, so good!”

Ovo je vrh vrhova

- Prvi dojmovi su sjajni, ovo je vrunski, delux-kategorija! Došao sam na Santiago Bernabeu potpisati ugovor, a nekoliko trenutaka kasnije već su mi dali porsche na korištenje. Nisam to očekivao, no to me jako razveselilo - javio nam se Draper iz Madrida.

Prvi tjedni prolaze uglavnom u napornim treninzima kod trenera Madriđana Pabla Lasa. Dok će kolege iz nogometne momčadi braniti naslov, košarkaški kraljevi kreću u novi pohod za titulu. Prošle sezone pali su od Barcelone u petoj utakmici finala.

- Morao sam doći tjedan dana ranije od planiranog da bih obavio sve liječničke preglede i “utrenirao” se prije nego li se priključim momčadi. Prvih dana radio sam samostalno s kondicijskim trenerom, uglavnom na snazi, a sada sam uključen u cjelokupni program.

Draper se odmah uvjerio u veliku razliku između Cedevite i Reala...

- Real je vrhunski klub s puno više tradicije. Cedevita je imala sjajnu organizaciju, no realno, to su dva svijeta, to se nikako ne može uspoređivati!

ACB prvenstvo počinje 29. rujna, a nova D.D.-jeva momčad dan kasnije dočekat će u svojoj dvorani Unicaju Jasmina Repeše. Precizno objašnjenje koju će ulogu imati naš reprezentativni razigravač još nije dobio.

Laso je poput Ace

- Ne znam još koliko ću biti važan sljedeće sezone, no ne brinem se previše. Naime, odgovara mi trenerski rad Lasa koji je sličan onom Acinom - igraj brzo, jedan na jedan, “pick and roll”, ali s još više obrane. Dobivam puno više slobode za kreiranje igre što je potpuno različito od prošle sezone u Cedeviti. (kod trenera Anzulovića, op. a.)

Kako se snašao u Madridu? Četiri puta većem od Zagreba...

- Život u Španjolskoj je jako kvalitetan, no nisam još puno išao okolo u razgledavanje. Samo treniram ili kući odmaram, a živim dvadesetak minuta izvan Madrida, blizu našeg kampa.

Ipak, napravio je jedan izlet do centra. Na Santiago Bernabeuu igrao se uzvrat španjolskog Superkupa... Nešto što se ne propušta!

- Uh, bilo je skroz ludo gledati El Clasico! Pozvana je cijela košarkaška momčad, a gledao sam i otvaranje sezone s Valencijom. Nogomet sam počeo pratiti tek prošle godine zbog mog prijatelja Sammira i postao sam veliki navijač, a dotada ga uopće nisam pratio. U Zagrebu sam pogledao samo lanjsku utakmicu Dinama i Reala, ha, ha!

Zanimljivo je i to da se nogometni, baš kao i košarkaški klub Real pojačao omalenim hrvatskim reprezentativcem. Draper je pratio što se zbiva oko dovođenja Luke Modrića u Mourinhovu momčad...

- Luka je sjajan igrač, to svima govorim! Kad je ušao u igru u Superkupu, pune tribine dale su mu podršku i po mom mišljenju, odigrao je sjajno. Dobio je ovacije 80 tisuća ljudi koji su dugo čekali da se priključi momčadi. Uživat će kao i ja - zaključio je D. D.

Priča o Draperu objavljena je u sportskom tjedniku Max!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije