PREMIERSHIP

Drogba s dva pogotka vratio Chelsea na vrh

Didier Drogba, Chelsea
Reuters
07.02.2010.
u 19:20

U derbi utakmici 25. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu svladao Arsenal 2-0 i vratio se na čelno mjesto ljestvice Premiershipa.

Sve je bilo riješeno već u uvodnom dijelu utakmice zahvaljujući najboljem strijelcu momčadi koju vodi Carlo Ancelotti, Bjelokošćaninu Didieru Drogbi. Pogocima iz osme (desnom nogom sa vrha šesterca s desne strane) i 23. minute utakmice (krasan prodor s desne strane i sjajan udarac u suprotni gornji kut lijevom nogom) Drogba je postavio konačan rezultat na semaforu za povratak Londončana na staze uspjeha. Podsjetimo, u prošlome je kolu Chelsea odigrao "tek" 1-1 na gostovanju kod Hull Cityja.

Drogba je u nedjelju došao do brojke od 17 pogodaka u dvadesetoj utakmici koju je u prvenstvu odigrao. Ima i osam asistencija.

Arsenalova nogometna momčad, za koju zbog ozljede zadnje lože nije kandidirao Eduardo da Silva, poražena je treći puta u svoje posljednje četiri utakmice. Uz poraz u FA Cupu (Stoke 3-1), remizirali su kod Aston Ville (0-0), a potom i upisali poraz od prvaka Manchester Uniteda (3-1). Chelsea se samo nadovezao na aktualan loš niz.

U drugoj utakmici dana Birmingham je pobjedom 2-1 produbio krizu Wolverhamptona koji je do 80. minute vodio 1-0. Dva brza pogotka Kevina Phillipsa nanijela su im trinaesti prvenstveni poraz.
Premiership, 25. kolo, nedjelja:

Chelsea - Arsenal 2-0 (Drogba 8, 23)

Birmingham - Wolverhampton 2-1 (Phillips 80, 85 / Doyle 42)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije