NOVI SKANDAL

Drugi najviši čovjek na svijetu u Parizu mora spavati na podu, za njega nema kreveta

Paralympics Paris 2024 - Sitting volleyball
Jens Büttner/DPA
03.09.2024.
u 14:53

Mehrzad je na Paraolimpijskim igrama u Parizu doživio veoma neugodno iskustvo u hotelskoj sobi. S krevetima od kartona svi su bili upoznati još uoči Olimpijskih igara, međutim...

Muška paraodbojkaška reprezentacija Irana već godinama vlada svijetom zahvaljujući Mortezi Mehrzadu. Ovaj 246 cm visok sjedeći odbojkaš drugi je najveći čovjek svijeta nakon Turčina Sultana Kösena (251 cm).

Mehrzadu je kao dječaku dijagnosticirana akromegalija, odnosno hormonski poremećaj zbog kojeg su mu rapidnom brzinom izrasli ekstremiteti i lice, a kao da sve to nije bilo dovoljno, doživio je prometnu nesreću te ozlijedio desnu nogu koja mu je sad 15 cm kraća od lijeve. No, okrenuo se sjedećoj odbojci, osvojio dva Svjetska i Azijska prvenstva te dva paraolimpijska zlata i postao najbolji u povijesti.

Ipak, Mehrzad je na Paraolimpijskim igrama u Parizu doživio veoma neugodno iskustvo u hotelskoj sobi. S krevetima od kartona svi su bili upoznati još uoči Olimpijskih igara, međutim u Parizu su bili primorani naručiti specijalni krevet za jako visokog Iranca.

No, krevet nije stigao. Mehrzad mora spavati na podu. Ipak, to ga ne dira, izdržat će to, najbitnije mu je da osvoji još jedno paraolimpijsko zlato. Zato je i došao na POI.

"On ima najvažniji cilj u svojoj glavi. Njemu je svejedno hoće li ležati na podu ili neće imati dovoljno za jesti. Ako se vratite na Mortezu kad je imao 12 godina, nitko nije imao obzira prema njemu, ali kad je postao sjedeći odbojkaš, svi, u cijelom svijetu ga poznaju i poštuju. Želio bih vam dati jednu rečenicu - vjerujem da svaka osoba ima potencijal u svijetu i mi ga moramo otkriti", rekao je trener reprezentacije Hadi Rezaei.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
16:06 03.09.2024.

Da ima dečka i da je jako feministički nastrojen i wouk vjerojatno bi spaval u svili i kadifi ..

EJ
ejStef
15:31 03.09.2024.

Puno toga se zataškava vezano uz Pariz, od smještaja, preko pravila do hrane. No to je ta woke ideologija, koju mediji i politika promoviraju i ne smije se ništa pisati protiv... Vjerojatno najgore olimpijske igre do sada, ne vidim zašto bi paraolimpijske bile nešto bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije