POI U PARIZU

Komar izgubio za broncu, Presečan šesti, Sloup sedmi

Zagreb: Hrvatska paraboćarska reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva u Rotterdamu
Zeljko Hladika/PIXSELL
02.09.2024.
u 23:45

Nakon što je "projurio" do polufinala sa četiri pobjede, Komar je nažalost, propustio obje prilike za osvajanje paraolimpijskog odličja.

Davor Komar ostao je na korak do medalje na Paraolimpijskim igrama u Parizu nakon što je susretu za broncu kategorije BC4 izgubio od Ukrajinca Artema Kolinka sa 3:4. Nakon što je "projurio" do polufinala sa četiri pobjede, Komar je nažalost, propustio obje prilike za osvajanje paraolimpijskog odličja.

Prvo je u jutarnjem dijelu programa izgubio u polufinalu od Britanca Stephena McGuirea sa 3:5, da bi i dvoboju za broncu izgubio i od Ukrajinca Kolinka. Počela su i atletska natjecanja za hrvatske paraolimpijce u Parizu. Hrvatske boje na POI u Parizu brani desetero paraatletičara, a prvi su na borilišta izašli Matija Sloup u bacanju kugle (F40), te Marijan Presečan u bacanju kugle (F53). Sloup je u kategoriji sportaša niskih rastom osvojio sedmo mjesto bacivši kuglu 10.25 metara što je njegov najbolji rezultat sezone.

Marijan Presečan je bio šesti u bacanju kugle u kategoriji F53 s rezultatom 7.05 metara. Nastupila je i mlada hrvatska paraplivačica Paula Novina (20) koja je zauzela 10. mjesto u kvalifikacijama utrke na 200 mješovito s rezultatom 2:55.74. Za finale je trebalo plivati najmanje 2:53.10, rezultat koji je ostvarila osmoplasirana Kineskinja Hui Zhu. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije