Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WRC CROATIA

Državni prvak Viliam Prodan otkrio svoju prognozu pobjednika i favorite na rallyu u Hrvatskoj

WRC Croatia Rally
22.04.2023.
u 11:25

Viliam otkriva da su brzinci koje vozače očekuju klasika rally - teški, prljavi, nekoliko vrsta asfalta, totalno nepredvidivi, no dobra stvar je što je prognoza dobra pa se ne bi trebali miješati uvjeti kao prošle godine

Jedan od najboljih hrvatskih relijaša i peterostruki državi prvak Viliam Prodan najavio je ovogodišnji WRC Croatia rally 2023 te otkrio svoje favorite. Ove godine natjecanje gleda iz perspektive navijača. Znajući kako je biti unutar natjecanja, Viliam donosi svoju
analizu i najavu favorita.

- Ove godine naš WRC je potpuno drugačiji od prošlogodišnjih, te su rezultat i borbe pale na drugo mjesto, razlog je pogibija kolege vozača, Craiga Breena te su svi složni da voze za njega i njemu u čast - kaže Viliam Prodan koji najavljuje što nas očekuje ovog vikenda i otkriva svoje favorite.

- Borbe će se naravno voditi na brzincima, a kao favorite izdvojio bih 3 Toyote (Ogier, Rovanpera i Evans), Neuville u Hyundai-u te Tanak u Fordu. Netko od njih će gotovo sigurno biti pobjednik trećeg izdanja Croatia rally-a, iako će ta pobjeda i veselje pasti u drugi plan. U Rally2 kategoriji, favorita je nekoliko, izdvajam Solberga i Greensmitha kao i rusa Nikolaya Gryazina. Svima našima želim sretnu i dobru utrku te uspješan završetak rally-a što je i osnovni cilj za sve, a izdvojio bih najmlađeg, Jana Pokosa koji može iznenaditi u konkurenciji Rally4 vozila.

Viliam otkriva da su brzinci koje vozače očekuju klasika rally - teški, prljavi, nekoliko vrsta asfalta, totalno nepredvidivi, no dobra stvar je što je prognoza dobra pa se ne bi trebali miješati uvjeti kao prošle godine. Ključan će biti današnji, subotnji dan s novim brzincem Ravna Gora koji je vrlo specifičan i nepredvidiv s puno zamki. Pred nama je, Viliam ističe, najuzbudljiviji sportski vikend u Lijepoj Našoj uz spektakl s preko 300.000 navijača uz staze.

- Vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u ovom sportskom događaju! Ove godine nažalost su okolnosti takve da ne nastupamo, ali se nadamo već iduće godine povratku na startnu i ciljnu rampu… WRC Croatia Rally je najveći sportski događaj koji je Republika Hrvatska ikad imala te se nadam da će se tome dati značaj kakav ovo svjetsko natjecanje zaslužuje te da će Croatia Rally i dalje imati svijetlu budućnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije