ANDORA - HRVATSKA 0:2 Hrvatska je slavila pogocima Klasnića i Eduarda

Dudu nakon 535 dana opet zabio

01.04.2009.
u 20:13

Dva medicinska fenomena, Eduardo da Silva i Ivan Klasnić, obilježila su šetnju hrvatske reprezentaciju kroz Andoru. Dudu se na vrhu Pireneja vratio starim navikama i majstorskim potezom u 35. minuti postigao pogodak, 535 dana nakon posljednje egzekucije, 13. listopada 2007. godine protiv Izraela u Zagrebu.

Eduardo je u Andori ispisao još jedno zanimljivo poglavlje svoje karijere. Izgubio je živce u 33. minuti i jedan je od rijetkih koji je na izletu u Andori uspio dobiti žuti karton.

Stiže nova kazna
Ivan Klasnić sinoć je probio led u 15. minuti, nakon briljatne akcije u kojoj je zadnje dodavanje izveo Ivan Rakitić. Klasnić se prvi put upisao u strijelce nakon Eura 2008. Našao je pravu mušteriju i izjednačio se na listi strijelaca s Petrićem, Olićem i Prosinečkim. Svi imaju po 11 golova za vatrene, dok je Dudu sinoć otišao na 14.

Sasvim neočekivano, sinoćnja se ekshibicija u Andori mogla pretvoriti u noćnu moru za hrvatsku reprezentaciju. Potkraj prvoga poluvremena, pa onda još dva puta u nastavku neki su “turisti” iz Hrvatske, smješteni na zidinama iznad stadiona, zasuli travnjak bakljama. Ciparski sudac se izgubio, očito nepripremljen za ovakvu vrstu koreografije. Da je u njemu samo malo zločestoće, mirne duše mogao je prekinuti utakmicu. Bilo bi 3:0 za Andoru i ode SP...

Hrvatski nogometni savez bit će još jednom rigorozno kažnjen jer navijački incidenti u kvalifikacijama za SP već dobivaju kontinuitet. Podsjetimo, počelo je hukanjem Englezu Heskeyu u Maksimiru.

Osim ovoga suludog divljanja, Andora će opet ostati u ugodnom sjećanju. Nitko neće pamtiti da je naša reprezentacija u drugom poluvremenu odigrala samo 0:0 s lokalnim amaterima te da nije ozbiljnije zaprijetila domaćem vrataru.

Bilić protiv Andore 19:0
Eduardo da Silva prvi je put nakon povratka nogometu odigrao svih 90 minuta, a ohrabruje motiv i forma Ivana Klasnića. Njegov je sinoć bio prvi pogodak, ali i “pola” drugoga, jer je briljantno asistirao Duduu. Šteta što Kalinić nije bolje iskoristio svoju minutažu...

Bilićevi su izabranici u četiri nastupa Andorcima zabili 19 komada. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio, a sljedeća akcija bit će 6. lipnja protiv Ukrajine u Zagrebu. To će ipak biti prava utakmica, sudar s izravnim konkurentom za SP 2010.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije