EDIN DŽEKO Reprezentativac BiH dolazi na veliki derbi 31. svibnja

Džeko: Slavit ću s Ibrom naslov Hajduka

06.04.2009.
u 08:45

Hit-napadač Bundeslige, reprezentativac BiH i član Wolfsburga Edin Džeko (23), veliku pobjedu nad Bayernom proslavio je sa svojim menadžerom i prijateljem Irfanom Redžepagićem. Iza Džeke je najveći tjedan u karijeri, u kojem je praktički sam pobijedio Belgiju i Bavarce.
– Sve mi se savršeno poklopilo i nema riječi kojima bih opisao svoju sreću. Ma sve je kao u snu – kazao nam je Džeko u telefonskom razgovoru nekoliko sati nakon što je torpedirao Bayern.

Vjerojatno su vam draži pogoci za BiH. Bosna je usrcu, a Wolfsburg samo posao...
– Svaki gol za reprezentaciju je poseban jer igram pred svojim ljudima i znam koliko im znači kada BiH pobjeđuje. Nema ništa ljepše od osjećaja da usrećuješ svoj narod. Ali kad zabiješ Bayernu gleda te cijeli svijet i moraš biti ponosan. To se ne događa svaki dan.

Dalibor Pandža novi biser iz BIH



Protekli tjedan reprezentacije Hrvatske i BiH do 18 godina odigrale su dvije prijateljske utakmice. U prvoj je u Đakovu pobijedila Hrvatska s 3:0, u drugoj, u Odžaku, bilo je 1:1. Našemu izborniku Ivici Grnji za oko je zapeo napadač BiH, Sarajlija Dalibor Pandža.
– To je napadač kojega bi svatko poželio. Izvanredan igrač, riječ je o izvanserijskom talentu – kazao je Grnja.
Pandža (18) već je na meti mnogih europskih klubova, a doznajemo da se o njemu raspituje i Hajdukov sportski direktor Buljan.
Wolfsburg će biti prvak?
– U Bundesligi su uvijek mogući preokreti. Evo, Hoffenheim je cijelu jesen bio prvi, a gdje je sad? Ne zavaravam se time što smo trenutačno vodeći, jer nas čeka još mnogo zamki. Daleko smo od cilja, ali puni vjere da možemo uspjeti.

Kako biste rangirali najbolje napadače u Bundesligi?
– Za mene su najbolji naši Balkanci: Petrić, Olić, Pantelić, Novaković i Ibišević!

Sebe ne stavljate u tu skupinu?
– Neka me stave drugi.

Kako biste opisali ovo što se u BiH ovih dana događa s Ćirom?
– A što bih rekao o Ćiri, zar niste i sami vidjeli... Takvoga motivatora nikada nismo imali. S njim je uživancija raditi; tu je, kako se u Bosni kaže, šprdnja, ali i strašan rad. Veliki je autoritet, svi ga poštujemo jer je uspio sve igrače natjerati da pruže i više od svojih mogućnosti. Malo je takvih trenera.

Koliko ste blizu doigravanju za SP?
– Jako blizu, ali opet jako oprezni. Ako ne pobijedimo Estoniju i Armeniju, sav trud pada u vodu.

Voljeli biste igrati protiv Hrvata u doigravanju?
– Ne, radije bih s njima igrao u Južnoj Africi. Za Hrvatsku bi plasman na SP bio nešto normalno, a za BiH ipak čudo. Volio bih da Hrvatska ode na SP i zbog mojih prijatelja Rakitića, Šimunića, Petrića, Olića. Modrića, Ćorluke...

Gdje ste upoznali Ćorluku i Modrića?
– Nakon što se prošloga mjeseca vaša reprezentacija vratila iz Bukurešta, a naša iz Rijeke, svi smo se našli u jednom narodnjačkom klubu u Zagrebu. Skupa smo se proveselili...

Volite narodnjake?
– Volim domaću glazbu, Halida Bešlića, Dinu Merlina...

Za koje klubove navijate osim Wolfsburga?
– Za svoga Želju i AC Milan.

U Hrvatskoj?
– Za Hajduk! Zamolio sam svoga cimera Ibričića da mi rezervira ulaznicu za zadnje kolo. Čuo sam da je na Poljudu ludnica kada igra Dinamo i želim to osjetiti. Bundesliga završava tjedan ranije i zato dolazim u Split. Pa da Ibro i ja skupa proslavimo naše naslove prvaka. Iako, Hajduku će biti lakše nego Wolfsburgu.

Jeste li čuli komentatora utakmice Belgija - BiH kako je opisao vaš gol?
– Ma čuo sam sto puta! On je kralj, legenda! Kad ga slušaš osjećaš se ko na stadionu – zaključio je Sarajlija kojega traže Manchester United, Manchester City , Arsenal, Lyon...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije