HRABRO SRCE Eduardo primio Večernjakovu nagradu za izniman sportski pothvat

Eduardo: Želim trofej i Pelaiću!

12.02.2009.
u 19:36

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva primio je Večernjakovu nagradu Hrabro srce za izniman sportski pothvat u prošloj godini. Napadač vatrenih pretrpio je u veljači 2008. godine tešku ozljedu gležnja, a nevjerojatnom snagom volje i upornošću vratio se na travnjak sredinom prosinca.

Eduardo je nezamjenjiva karika Arsenala i hrvatske reprezentacije, a vijest o njegovom povratku nogometu zabilježili su svi značajniji europski sportski mediji.

Izbrisao bih godinu
Naš reprezentativac u Bukureštu je odigrao prvu značajnu utakmicu nakon višemjesečnog oporavka, a novi debi za Arsenal očekuje ga sljedećeg ponedjeljka u utakmici FA kupa protiv Cardiff Citya. S nestrpljenjem se čeka njegov prvi pogodak nakon godinu dana.

Večernjakovo priznanje ga je razveselilo, iako kaže kako bi proteklu godinu najradije izbrisao. Među ostalim, pobjeglo mu je Europsko prvenstvo, a upravo su njegovi golovi odveli hrvatsku reprezentaciju na tu smotru.

- Izgubio sam godinu, mnogo utakmica. Ne volim se toga uopće prisjećati. Toga dana kada sam se ozlijedio kao da je život za mene stao. Isključio sam se iz svega, za mene je postojala samo obitelj i mukotrpni treninzi. Sada kad sam opet počeo igrati za mene je počeo novi život - kazao nam je Eduardo.

Obitelj je trpjela zbog vaše posvećenosti treninzima?

- Više vremena proveo sam na rehabilitaciji i teretani nego sa ženom i kćerkom. Puno puta se dogodilo da me cijeli dan nije bilo kod kuće i da sam ih vidio tek prije spavanja. Kćerkica Lorena me uvijek čekala budna.

Eduardo je od ljeta 2005. godine u braku s Andreom, kćer je u studenome prošle godine navršila tri godine. Dudu će reći, “to su moja hrabra srca”.

- Andrea je oduvijek bila velika potpora. S njom ću uvijek lakše prebroditi neku nedaću. Nadam se da ih više neće biti.

Zvao me liječnik
Zvali su vas iz Arsenala nakon bukureštanske utakmice?

- Poslao sam SMS fizioterapeutu i doktoru pa su me nazvali. Gledali su skraćenu snimku utakmice pa ih je zanimalo kako je bilo.

Eduardo da Silva zna da su ovo priznanje prije njega dobili Cro Cop i Ivan Klasnić. Tvrdi da će sljedeći dobitnik biti - Mladen Pelaić.

- Strašno je to što mu se dogodilo. Sastali smo se u jednom kafiću prije nekoliko mjeseci, prije njegove druge ozljede. Pričao sam mu o svom oporavku i zaželio mu brz povratak. Na žalost, dogodilo mu se ponovno. Mladen je borac, znam da će se vratiti i da ćete ovu nagradu na kraju godine predati njemu. Ja mu to od srca želim - dodao je Eduardo da Silva.

Još je rano za proširenje obitelji
– Andreja i kćerkica Lorena uživaju u Londonu, lijepo im je. Proširenje obitelj? Zasad ne, imamo vremena za to – zaključio je Dudu čiji su povratak u reprezentaciju popratili britanski, ali i svjetski mediji. The Sun tako donosi naslov “Povratak sjajnog Eduarda” i opisuje kako je naš napadač “eksplodirao”. The Times, Independent, kao i Daily Telegraph pišu je Dudu sada usredotočen na povratak u udarni sastav topnika, te da bi to bio “logičan slijed”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije