REKORDI

Edvin Moses za 122 pobjede trebao je 9 godina i 9 mjeseci

Andersson Kim
Marko Lukunić/Pixsell
30.03.2012.
u 08:37

Njemački Kiel želi srušiti rekord Los Angeles Lakersa iz 1972. godine od 33 uzastopne pobjede u ligi

Pobjedom nad “liscima” iz Berlina rukometaši Kiela postigli su 29. pobjedu u nizu. Prošle sezone u završnici postigli s tri uzastopne pobjede, a protiv Berlinčana su ove sezone postigli 26. pobjedu u nizu. Rekord po broju pobjeda zasad drže košarkaši Los Angeles Lakersa koji su u sezoni 1971./1972. nanizali 33 pobjede zaredom. Bila je to generacija u kojoj su igrali Wilt Chamberlain, Jerry West i Gail Goodrich. Naravno, kriterij su ozbiljne svjetske lige. Jer, kada bi se u obzir uzelo primjerice hrvatsko rukometno prvenstvo, onda bi Zagreb bio nedostižan sa 115 pobjeda u nizu u četiri sezone.

Vodeća momčad njemačkog prvenstva juri prema još jednom rekordu – prema 32 pobjede u prvenstvu i maksimalnih 64 boda. To nije uspjelo nijednoj momčadi. Doduše, na putu do tog rekorda imat će dosta nezgodnu prepreku – gostovanje u Hamburgu.

Možda bi rekord Lakersa bio ugrožen i prije da se u američkom nogometu igralo više od 18 utakmica. Miami Dolphinsi 1972. godine završili su sezonu sa svih 18 pobjeda.

Prije Kiela rekord u Njemačkoj držali su košarkaši Albe koji su 2001. postigli 24 pobjede u nizu. Zanimljivo je da najviše uzastopnih pobjeda (73), ali samo na domaćem terenu, imaju nogometaši Bayerna, a slijede ih rukometaši Wallaua sa 64, od 1991. do 1996. godine.

Najviše pojedinačnih pobjeda zaredom ima Jahangir Khan, igrač skvoša iz Indije – 550 pobjeda u pet godina, a odmah iza njega je legendarni američki atletičar Edvin Moses koji je pobijedio u 122 utrke zaredom na 400 metara s preponama. Taj rekord postigao je za devet godina, devet mjeseci i devet dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije