CARLO ANCELOTTI:

Potpuno sam uvjeren u dobru igru, pomaže što je Modrić s nama

Luka Modrić
NordPhoto/PIXSELL
21.03.2015.
u 16:20

'Ono što ću tražiti od Cristiana Ronalda ili Garetha Balea, tražit ću i od svih ostalih igrača, braniti se s 11 i napadati s 11 igrača. Taktika nije komplicirana.'

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti svjestan je značenja El Clasica, ali i njegove težine jer dolaze u lošoj formi na domaći teren Barceloni koja pak igra sve bolje i bolje kako sezona odmiče.

- Biti favorit ili ne, ne ovisi o formi. Barcelona ima trenutno bolje rezultate od nas, ali je ovo teška utakmica za obje momčadi. Puni smo samopouzdanja i ovo je velika prilika za nas. Oni su na vodećoj poziciji posljednja dva tjedna. Ako mi pobijedimo, mi se vraćamo na vrh. Svaka je utakmica važna. Ne smatram da će ova biti odlučujuća - rekao je Ancelotti i nastavio:

- Nisam poludio ovog tjedna. Dobro smo se pripremili. Pokušat ćemo sve napraviti kako bi pobijedili. Messi je u dobroj formi, kao i cijela Barcelona. Igraju kvalitetno, a Messi je iznad svih. Ovo je posebna utakmica za sve, ne samo zato jer igramo protiv velikih momčadi. U ovim utakmicama je posebna atmosfera. Mi smo opušteni, puni samopouzdanja da ćemo odigrati utakmicu kako i treba. Ključno za nas je odigrati što bolje u obrani i napadu, odigrati s karakterom.

Osvrnuo se i na svoju mirnoću, koju mu čak temperamentni Španjolci zamjeraju jer smatraju da ako ne skače i ne viče uz aut liniju, nije dovoljno angažiran i ne može "ući u glavu" igračima.

- Biti strpljiv je dio moje osobnosti. U karijeri mi je strpljivost pomogla da napredujem. Trebate biti hladne glave u odnosima s igračima, klubom, medijima, tako i u pripremama za utakmice kao što je ova. U posljednje vrijeme nismo igrali dobro, ali potpuno sam uvjeren u dobru igru. Momčad je u dobrom stanju, a pomaže nam što su Modrić i Ramos s nama. Popravili smo se u tjelesnoj pripremi, ali sutra to neće odlučiti utakmicu. Pobijedit će oni koji će biti jači u glavi - kazao je i spomenuo Ronalda:

- Ronaldo je u dobroj formi, trenirao je dobro ovaj tjedan. On je na vrhuncu, ali i drugi igrači jesu. Neće nedostajati motiva za utakmicu. A i svi igrači će imati istu odgovornost. Ono što ću tražiti od Cristiana Ronalda ili Garetha Balea, tražit ću i od svih ostalih igrača, braniti se s 11 i napadati s 11 igrača. Taktika nije komplicirana.

>> Prosinečki: Barcelona igra sjajno, ali lako se može dogoditi da izgubi od Reala

>> Navijači oduševljeni, Marca ga hvali, a Luka Modrić u momčadi kola!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije