'cijela hrvatska ponosna na luku'

Emotivni trener Šahtara: 'Propao mi je san o igranju za Dinamo, Modrić je jako patio za vrijeme rata'

Champions League - Group H - Celtic v Real Madrid
Lee Smith/REUTERS
10.10.2022.
u 12:19

Bivši trener Dinama još jednom je odao priznanje hrvatskom čarobnjaku.

Nastavlja se Liga prvaka, na redu je četvrto kolo elitnog klupskog natjecanja, a jedna od zanimljvijih utakmica bit će ona između ukrajinskog Šahtara i madridskog Reala koja je na rasporedu večeras od 21 sat.

Prognanu momčad iz Donjecka uspješno vodi Igor Jovićević, nekadašnji trener Dinama te bivši igrač Reala koji je igrao samo za B momčad, odnosno Castillu.

Uoči dvoboja je pričao o utakmici koja će biti odigrana u Varšavi zbog ratnog stanja u Ukrajini te se osvrnuo i na Luku Modrića, hrvatskog kapetana i ponajboljeg veznjaka svijeta. 

- Ne igramo kod kuće, to je veliki hendikep. Nemamo ono što imaju igrači Leipziga ili Reala, užarenost, bodrenje cijelog stadiona. Bit će Ukrajinaca, ljudi koji su zbog brutalnog rata morali nažalost napustiti domove. Međutim, to nije naš stadion - rekao je Jovićević o situaciju koja je daleko od idealne. 

 

 

Luka Modrić je propustio prvi ogled na Bernabeu, hrvatski trener smatra kako će ovo biti potpuno drugačija utakmica. 

- Modrićev nastup sve mijenja. Na njega je nemoguće izvršiti pritisak, on odolijeva svemu jer ima prvi dodir, dribling, kratka i duga dodavanja... A i pokretljiviji je nego lani. To je jedinstveno. U posljednje četiri godine igra nogomet života, izgleda kao da pleše. Tužno je ovo što se događa. Trebao bih odgovarati na pitanja o taktici, ali znam da ne može biti tako. Ja sam morao napustiti zemlju zbog rata, iza sebe ostaviti veliki san o igranju za Dinamo, za koji je igrao i moj otac. Trebalo je donijeti drastičnu odluku, a moja je bila dobra jer sam otišao u Madrid, najbolji klub na svijetu. - rekao je Jovićević pa još jednom spomenuo Luku...

Soccer Football - Champions League - Group F - Real Madrid v Shakhtar Donetsk - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - October 5, 2022 Shakhtar Donetsk coach Igor Jovicevic reacts REUTERS/Susana Vera Photo: SUSANA VERA/REUTERS
Foto: SUSANA VERA/REUTERS

- Lukina priča je još teža. Puno je patio, a to se vidi po njegovom karakteru danas. On može prijeći preko svega. Na njega su ponosni svi Hrvati, na to kakav je čovjek i nogometaš - zaključio je. 

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije