PRIJATELJSKE UTAKMICE

Engleska jedva dobila Japan

Engleska
AFP
30.05.2010.
u 17:16

Nogometaši Japana do 72. su minute vodili protiv Engleske u prijateljskom dvoboju uoči Svjetskog prvenstva u Japanu. U Grazu je na kraju završilo 2-1 pobjedom favorita.

Englezi nisu mogli pa su si Japanci golove zabili sami: u 72. minuti naturalizirani Brazilac Tulio glavom nakon ubacivanja Joea Colea, te 11 minuta kasnije Nakazawa nakon ubacivanja drugog Colea, Ashleyja. Joe je, međutim, pokrenuo akciju za imenjaka.

Japanci su prvo poluvrijeme dobili 1-0. Poveli su u sedmoj minuti golom Tulija, strijelca i izjednačujućeg gola u vlastitu mrežu, nakon kornera. Strijelca je iz vidokruga izgubio Glen Johnson.

Japanci su dominirali prvim poluvremenom i nikad nisu bili bliže povijesnoj pobjedi nad Englezima.

Capello je izveo momčad u ofenzivnom 4-2-4 sutavu, s Aaronom Lennonom na lijevom te Theom Walcottom na desnom krilu. Bent i Rooney ostali su bez lopti, a Frank Lampard i Tom Huddlestone, usamljeni u sredini terena, nisu uspijevali nametnuti igru suparnicima.

Lampard je u 55. minuti promašio 11-erac koji je prouzročio Keisuke Honda nepotrebnim igranjem rukom pri jednome slobodnom udarcu. Sjajno je Chelseajevu veznjaku obranio japanski golman Kawashima.

U završnim minutama golman Engleske Joe Hart obranio je opasan udarac Makota Hasebea, dok je Ujki Abe glavom pogodio vratnicu.

Kao i Englezi, lošu su probnu utakmicu odradili Južnokorejci. Izgubili su u austrijskom Kufsteinu od Bjelorusije 1-0. Strijelac jedinog pogotka za pobjednike bio je Kisliak.

Remi Paragvaja i Obale Bjelokosti    
Dva gola prednosti nisu bila dovoljna Obali Bjelokosti da svlada Paragvaj u prijateljskom ogledu. Bilo je 2-2 u prvoj utakmici u kojoj je Bjelokošćane s klupe vodio Sven-Göran Eriksson...

Uvodno je vodstvo njegovoj reprezentaciji na neutralnom terenu u Francuskoj donio Chelseajev napadač Didier Drogba golom iz slobodnog udarca u 54. minuti. Loptu odbijenu od "živoga zida" Justo Villar nije stigao kontrolirati, baš kao niti volej koji mu je dvadeset minuta kasnije u mrežu odaslao igrač s klupe Soulemayne Bamba.

Samo minutu kasnije Lucas Barrios jakim je prizemnim udarcem smanjio na 2-1, da bi konačnan rezultat u 89. postavio Aureliano Torres.

Dva su gola postigli Javier Hernandez i Adolfo Bautista, a jednoga dodao Alberto Medina u 5-1 pobjedi Meksika protiv Gambije. Strijelac za poraženu momčad bio je Bohna. Utakmica je odigrana u njemačkom Bayeruthu.

Prijateljske nogometne utakmice:

Paragvaj - Obala Bjelokosti 2-2 (Barrios 75, Torres 89 / Drogba 54, Bamba 74)

Gambija - Meksiko 1-5 (Bohna 65 / Hernandez 18, 50, Bautista 59, 74, Medina 81)

Bjelorusija – Južna Koreja 1-0 (Kisliak 53)

Engleska – Japan 2-1 (Tulio 72-ag, Nakazawa 83-ag / Tulio 7)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije