Razgovarali o tome

Englezi opet o rasizmu u Vinkovcima: Znamo kako ćemo se postaviti

Engleska U-21 - Hrvatska U-21
Foto: PA/Pixsell
13.10.2014.
u 16:31

– Moramo biti spremni na sve situacije. Očekujemo da će Hrvatska dati sve od sebe, da nam neće dopustiti puno prostora za igru

U utorak se u Vinkovcima igra uzvratna utakmica doigravanja za Europsko prvenstvo mladih reprezentacija, a Hrvatska dočekuje Englesku. Gordi Albion u prvoj je utakmici preokretom slavio 2:1, a uoči uzvrata otočki mediji raspisali su se o rasizmu, kojeg se iznimno boje. Poučeni iskustvom u Kruševcu u Srbiji prije dvije godine, uvjereni su da tako nešto mogu očekivati i u Hrvatskoj.

– Ako se rasistička vrijeđanja i dogode, znamo kako se s time nositi. U svlačionici smo razgovarali o tome i sve dogovorili – rekao je junak prve utakmice Saido Berahino i dodao:

– Pustit ćemo suca da se time bavi, a mi ćemo se koncentrirati na igru. Nećemo se u to miješati.

Osvrnuo se i na samu utakmicu.

– Moramo biti spremni na sve situacije. Očekujemo da će Hrvatska dati sve od sebe, da nam neće dopustiti puno prostora za igru. Oni su pokazali veliko poštovanje prema nama jer su bili gosti, ali sada mi moramo biti mirne glave i ne smijemo paničariti.

Podsjetimo, o rasizmu su engleski mediji pisali i jučer, a tada je stvar smirio njihov izbornik Gareth Southgate.

– Mi dolazimo igrati nogomet i o tome razmišljamo. Hrvati su divni ljudi i ne očekujem od njih takvo ponašanje.

>>Englezi se boje rasizma: Vinkovci su blizu Srbije, je li to slučajnost?

Komentara 7

Avatar Django
Django
18:54 13.10.2014.

Treba na stadion doći sa transparentom na kojem piše :" Ne zviždimo vam zato što ste crni,nego zato što ste xovna"! Ovo radi UEFE. Da se zna odmah od početka. Ili je i zviždanje zabranjeno protiv Engleza?

BA
bajo2
16:40 13.10.2014.

dajte im kulena tamo.pa ce sutra pricati da su dobili po "turu"!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:01 13.10.2014.

ne znam kako ce se postaviti ako budu gubili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije