MEGATRANSFER

Erling Haaland je novi igrač Manchester Cityja: Zarađivat će 585.000 eura tjedno!

Haaland move to Man City apparently perfect
Foto: Anke Waelischmiller/Sven Simon/D
1/4
10.05.2022.
u 16:57

Engleski prvak već je platio Borussiji traženih 75 milijuna eura, kolika je Haalandova otkupna klauzula. Zanimljiviji je dio o njegovoj plaći jer bit će rekordna, kako se i pretpostavljalo.

Manchester City potvrdio je transfer Erlinga Haalanda (21) iz Borussije Dortmund za 75 milijuna eura, koji će vrijediti od 1. srpnja ove godine.

- Možemo potvrditi da smo postigli načelni dogovor s Borussijom Dortmund o transferu napadača Erlinga Haalanda u klub 1. srpnja 2022. Transfer još mora biti finaliziran nakon dogovora s igračem oko uvjeta - stoji u službenom priopćenju Cityja.

Engleski prvak već je platio Borussiji traženih 75 milijuna eura, kolika je Haalandova otkupna klauzula. Zanimljiviji je dio o njegovoj plaći jer bit će rekordna, kako se i pretpostavljalo.

Konkretnije, norveški napadač će vrlo vjerojatno zarađivati 30 milijuna eura godišnje ili 585.000 eura tjedno, a ugovor će potpisati na pet godina, do ljeta 2027. Već to sugerira da se radi o dugoročnoj suradnji i ako Haaland nastavi u smjeru kojim je krenuo, straha za njegovu budućnost u ponajboljem klubu na svijetu nema.

 

Prema očekivanjima, trebao bi biti vrhunsko rješenje za potrebe momčadi Pepa Guardiole, koja nema istinsku zamjenu za Sergija Aguera, što čudi s obzirom na proračun kluba, činjenicu da Katalonac ima odriješene ruke i ponudu na tržištu svih ovih godina.

Inače, Haaland je u Dortmund stigao iz Salzburga za 20 milijuna eura prije dvije godine i za njemačkog giganta zabio je 82 gola u 85 utakmica. Tome je pridodao još 23 asistencije...

Njegov otac Alf-Inge, član Cityja od 2000. do 2003., sudjelovao je u finaliziranju transfera, koji je započeo preminuli Mino Raiola. Ali, Talijan je proveo gotovo četiri mjeseca u bolnici prije nego što je njegovo tijelo pokleknulo 30. travnja pa se završetak transfera prolongirao.

Istovremeno, u Dortmundu je na liječničkom pregledu bio 20-godišnji njemački reprezentativni napadač Karim Adeyemi, trenutačno član austrijskog prvaka Salzburga, koji bi uskoro i formalno trebao biti potvrđen kao novi igrač Borussije i Haalandov nasljednik.

Adeyemijev dolazak bi Salzburgu trebao donijeti između 30 i 40 milijuna eura na ime odštete, a Borussia će mladog Nijemca vezati ugovorom do ljeta 2027.

Koji će nogometaš prije osvojiti Zlatnu loptu?

>>> Najplaćeniji nogometaši na svijetu

Komentara 4

Avatar southman
southman
18:42 10.05.2022.

Još samo 4-5 igrača od stotinjak miliona i eto ih dogodine u polufinalu LP.

ME
medvedgrad
17:19 10.05.2022.

Plasticni klub koji izaziva gadjenje

IV
Ivan2304
18:04 10.05.2022.

Pa dobro jel moguće da ti nogometaši, košarkaši i ostali dobivaju tolike novce? Koliko ti klubovi imaju novaca? Razumijem ako je pojedinac pa mu se može toliko isplatiti, ali njih ima par desetaka i svi imaju tolike plaće neki i više. Netko mi je rekao da imaju dobre sponzore, ali otkud i sponzorima toliki milijuni, pa ne uplaćuju samo u jedan klub nego na desetke, što klubova, televizija... Odakle više zarađuju tolike novce, molim ako ima netko da mi pojasni, ja ovo nekužim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije