pogled

Euro treba proslaviti, vatrene podržati, a HNS se mora pročistiti

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Reuters/PIXSELL
14.10.2015.
u 15:46

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju uvijek bezrezervno treba podržati. Zbog toga što je to sport, a njegov je smisao nadmetanje, veselje i radost.

Hatiam Aleesami u utorak navečer bio kao Peter Schmeichel 1997., koji nam je tada omogućio da ipak igramo dodatne kvalifikacije u kojima smo pobijedili Ukrajinu za plasman na SP 98. Taj norveški stoper arapskog podrijetla prsima je spustio loptu Florenziju na kopačku, a Romin nogometaš na svom je stadionu gurnuo Hrvatsku na Euro 2016.

Iako je igrački na Malti bila skromna, iako se nepotrebno mučila kroz kvalifikacije koje je već prije šest mjeseci imala gotovo zaključene, Hrvatska će opet igrati na velikom natjecanju. I to je uspjeh koji treba proslaviti, možemo biti ponosni na svoju nogometnu reprezentaciju. Samo dva puta nismo uspjeli otići na najveće nogometne smotre, malo je jačih reprezentacija koje su od jedanaest pokušaja u devet bile uspješne.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju uvijek bezrezervno treba podržati. Zbog toga što je to sport, a njegov je smisao nadmetanje, veselje i radost. I zbog toga su bilo kakve priče o bojkotu reprezentacije neprihvatljive i treba ih osuditi. Kao što treba pohvaliti Darija Srnu, kapetana reprezentacije, koji je razgovarao s dijelom navijača koji su tražili bojkot. I nije stao uz njih, iako mu nije bilo lako.

Jer dolaze iz redova Torcide, dolaze s juga koji je posebno ogorčen stanjem u hrvatskom nogometu. Navijači su to kluba kojeg Srna neizmjerno voli. Srna se ponio kapetanski, prijavio je izborniku i na taj način ga prihvatio. Kao što je sa svojim suigračima prihvatio i tri prethodna izbornika koji su došli na 'kockastu' klupu uz blagoslov čovjeka koji vodi hrvatski nogomet.

Nekada bi opijeni ovakvim rezultatom pili dva dana. No, ovo su neka turobnija vremena, jer narod sve teže prihvaća ljude na pozicijama za koje su sami procijenili da su im neprihvatljive i ljude koji vode nogomet, neki su vodili i državu, a s kojima se intenzivno bavi hrvatsko pravosuđe. Oštro osuđujem način na koji je dio navijača vodio i vodi borbu protiv vodstva HNS-a. Ne mogu prihvatiti metode ucjene, bojkota, crtanja svastika i prekidanja utakmica. Hrvatska je na Euru, to nema nitko pravo kompromitirati. Prihvaćam da dio navijača ne želi ovakav HNS jer on nije zdrav, a posebno nije čist. A da se HNS treba pročistiti i da više nije onakav kakav je bio nekada i kakav treba biti, progovorili su i Boban, Stanić, Jeličić, Srećko Bogdan. Takav pravi HNS želimo.

>>'Pustite nas na miru, imali smo takav pritisak da smo počeli razmišljati radimo li dobro'

>>Hrvatska je stvarno sila: Samo šest giganata uspješnije od kockastih!

>>Tko se još veseli Hrvatskoj na Euru?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije