LIGA PRVAKA

Evo gdje gledati dvoboj diva iz Engleske protiv velikog iznenađenja iz Španjolske

Premier League - Liverpool v Everton
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/3
27.04.2022.
u 07:33

U svojoj povijesti Liverpool i Villarreal susreli su se dva puta 2016. godine, a i tada je bila riječ o polufinalu, no u pitanju je bila Europska liga.

Nakon jednog englesko-španjolskog okršaja u prvom polufinalu, isto nas čeka i u drugom polufinalu Lige prvaka. Osvajač Lige prvaka iz 2019. godine Liverpool na svojem Anfieldu dočekuje trenutačnog osvajača Europske lige Villarreal.

Kadar je anuliran

Iako se ovaj ogled na papiru čini jasan po pitanju favorita i autsajdera, strateg Redsa Jürgen Klopp i njegovi igrači znaju da ih u njemu čeka najbolja turnirska momčad današnjice te najbolji turnirski trener u proteklih nekoliko godina u svijetu. Ne samo da je u nedavnom četvrtfinalu izbacio favorizirani Bayern, nego je Španjolac Unai Emery u proteklih osam sezona čak četiri puta osvojio Europsku ligu (tri puta Sevilla i jednom Villarreal) te je još jednom došao i do finala tog natjecanja (Arsenal). Klopp je svjestan da je prevlast njegova igračkog kadra možda čak i anulirana činjenicom da je Emery gotovo pa besprijekoran u okruženju nokaut faze europskih natjecanja.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Everton - Anfield, Liverpool, Britain - April 24, 2022 Liverpool manager Juergen Klopp celebrates after the match REUTERS/Phil Noble EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Phil Noble/REUTERS
Foto: Phil Noble/REUTERS

U svojoj povijesti Liverpool i Villarreal susreli su se dva puta 2016. godine, a i tada je bila riječ o polufinalu, no u pitanju je bila Europska liga. Tada je Kloppov Liverpool dobio prvi susret 3:0, dok je Marcelinov Villarreal u uzvratnom susretu upisao utješnu 1:0 pobjedu te su Redsi suvereno otišli u finale s ukupnih 3:1.

Miljama bolji nego 2016.

Šest godina kasnije ulog je znatno veći, a i obje momčadi miljama su ispred onoga što su bile u ta dva prva ogleda, tako da uz atraktivan stil nogometa i jednih i drugih očekujemo vrlo kvalitetan prvi kruženju nokaut faze europskih natjecanja.

Utakmica je na rasporedu na Drugom programu HRT-a od 21 sat.

>>> Bivša predsjednica raspjevala uz Velimira Zajeca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije