NEMA ŠALE S HNS-om

Evo kako je HNS spustio Fifi i jednim potezom osramotio Brazilce

KATAR 2022 - Neymar nije uspio suspregnuti suze nakon poraza od Hrvatske
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
19.10.2024.
u 13:16

FIFA je na društvenim mrežama nerijetko objavljivala fotografije s te utakmice što je izazivalo bijes kod Brazila, ali i pohvale kod nas. Ovaj put je FIFA promijenila taktiku, ali i za to je Hrvatski nogometni savez imao riješenje

Bio je to jedan od najvećih dana u povijesti hrvatskog nogometa. Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru po prvi put u povijesti svladala peterostrukog svjetskog prvaka Brazil (5-3 nakon jedanaesteraca, 1-1). Neymar je zabio u 105. minuti za prednost Brazila, da bi u 117. Mislav Oršić poslao loptu Bruni Petkoviću koji s ruba 16-erca zabija za izjednačenje.

Uslijedila je lutrija penala u koju su naši dečki ušli nikad motiviraniji i sigurni u pobjedu i plasman u polufinale. Vlašić, Majer, Modrić i Oršić zabijali su za Hrvatsku, dok su s druge strane Casemiro i Pedro zabijali, ali Rodrygo i Marquinhos su promašivali i odveli Hrvatsku u veliko polufinale. 

Nakon utakmice su se na nizale i pozitivne i negativne kritike. Jasno, uslijedile su riječi hvale jer pobijedili smo vjerojatno najveću nogometnu silu, a opet, na naš račun nizale su se i negativne kritike zbog defanzivnog nogometa i svega tri upućena udarca na gol Brazila. No, koga briga, konačan rezultat je najbitniji, a on je otišao na našu stranu.

Okrenimo se FIFA-i koja je na društvenim mrežama nerijetko objavljivala fotografije s te utakmice što je izazivalo bijes kod Brazila, ali i pohvale kod nas. Ovaj put je FIFA promijenila taktiku, ali i za to je Hrvatski nogometni savez imao riješenje.

Naime, FIFA je na svojoj stranici objavila fotografiju zagrljenih Brazilaca uoči produžetaka s opisom "Momčad", na što je HNS uzvratio fotografijom nakon utakmice i opisom "Pobjednička momčad". Krajnji ishod turnira znamo, druga bronca u povijesti hrvatske reprezentacije i drugo Svjetsko prvenstvo u nizu s kojeg odlazimo s odličjem oko vrata.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

KATAR 2022 - Neymar nije uspio suspregnuti suze nakon poraza od Hrvatske
1/24

Komentara 1

GO
Gof33
14:02 19.10.2024.

Ma mi smo za svijet sitna boranija, Brazil x titula prvaka, 250 milijuna stanovnika, zato budimo sretni i ponosni na svaki dobar rezultat bilo kojeg našeg sportaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije