"Slučaj Jovanović"

Evo kako je predsjednik Josipović oštro osudio HNS i Davora Šukera!

Rijeka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.05.2014.
u 14:00

Posebno se izražava nezadovoljstvo razlozima odbijanja izaslanika navedenima u medijima, a koji su uvredljivi i diskriminirajući prema demokratski izabranim predstavnicima institucija Republike Hrvatske i prema pripadnicima romske zajednice u Hrvatskoj.

Odluka predsjednika HNS-a Davora Šukera da ne dopusti ministru Željku Jovanoviću da uruči trofej pobjedniku Hrvatskog nogometnog kupa izazvala je burne reakcije. Podsjetimo, Jovanović je tamo bio kao izaslanik predsjednika RH Ive Josipovića, ali trofej je na kraju ipak dodijelio Šuker. Zbog toga su se priopćenjem oglasili iz Ureda predsjednika, a mi ga donosimo u cijelosti.

"Zbog radnog posjeta SAD-u, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nije mogao prihvatiti poziv i nazočiti finalnoj utakmici Kupa u Rijeci čiji je pokrovitelj.
Sukladno uobičajenoj praksi u slučajevima kada je pozvan, a ne može prisustvovati pojedinom događaju, predsjednik Josipović je za svog izaslanika odredio najvišeg dužnosnika koji nazoči događaju. U ovom slučaju, bio je to resorni ministar Željko Jovanović.

Određivanje ministra Jovanovića za izaslanika, bila je i prilika da se otvori nova stranica u odnosima Hrvatskog nogometnog saveza s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Predsjednik Josipović žali što odgovorni u HNS-u to nisu prepoznali, a posebno izražava nezadovoljstvo razlozima odbijanja izaslanika navedenima u medijima, a koji su uvredljivi i diskriminirajući prema demokratski izabranim predstavnicima institucija Republike Hrvatske i prema pripadnicima romske zajednice u Hrvatskoj. Predsjednik Josipović poziva HNS da u svom djelovanju vodi računa o temeljnim ustavnim vrijednostima Republike Hrvatske."

>>Jovanović ima negativan stav, neprimjereno je da dodjeljuje pehar

Komentara 156

ZX
zark x
14:20 16.05.2014.

Jeli drug Josipovic razmisljao o ustavnim odredbama kad se postavila cirilica u Vukovaru u sred noci. Jeli Josipovic razmisljao sto je Jovanovic napravio za nas sport kad je organizirao tuzbu Simunica FIFI. Josipovic + Jovanovic, Nikad vise.

LI
Lisabon
14:20 16.05.2014.

Prije 2 godine je Dinamo osvojio kup pa predsjednik nije dosao niti je ikoga imenovao.Pa je prosle godine osvojio Hajduk pa isto.Sad odjednom imenuje Zikicu i eto problema.Vazno da je predsjednik bio na "oslobodjenom" Visu i slavio s Hajdukom utakmicu odigranu 1944.Nazdravlje.

KA
kajinx
14:36 16.05.2014.

Što je ovo precednik izjavio na uvrede Ministra športa, kada je vrijeđao hrvatski nogomet, a time i Hrvatski narod? NIŠTA !!! Zašto se sada javlja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije