Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK NAJVEĆIMA

Evo koliko je Marin Čilić zaradio ulaskom u polufinale Roland Garrosa

Marin ?ili? pobjedom protiv Rubljova izborio polufinale Roland Garrosa
Foto: Aurélien Morissard/Panoramic/Bestimage
1/8
01.06.2022.
u 21:58

Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je pobijedio Rusa Andreja Rubljova i prvi put u karijeri ušao u polufinale Roland Garrosa čime je sada postao polufinalist sva četiri Grand Slam turnira. 

Nakon iscrpljujućih pet setova Marin je došao do velike pobjede za 4 sata i 10 minuta igre, pobjede kojom je osigurao svoj najbolji rezultat na francuskom Grand Slam turniru, prethodno je dva puta gubio u četvrtfinalima što mu je bio najbolji rezultat.

Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stanislav Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro. Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

Čilić je kao 20. nositelj turnira već iznenadio drugog nositelja turnira Daniila Medvjedeva u prethodnom kolu, a sada je svladao i sedmog tenisača svijeta Rubljova.

Plasmanom u polufinale Roland Garrosa Marin je osigurao minimalnu nagradu od 642 tisuće dolara. Ako dođe do finala zaradit će 1.2 milijuna dolara, a ako osvoji cijeli turnir inkasirat će 2.4 milijuna dolara.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije