Subota odluke

Fabio želi rekord: Nikad nitko na SP sa 100 posto bodova!

'England\'s head coach Fabio Capello reacts during their international friendly soccer match against Slovenia at Wembley Stadium in London September 5, 2009.    REUTERS/ Eddie Keogh   (BRITAIN SPORT S
'EDDIE KEOGH'
09.10.2009.
u 08:12

Hrvatska od Engleza traži istu vrstu usluge kakva joj je 1997. godine trebala od Danaca u Ateni. Tada je naš junak bio vratar Peter Schmeichel, a naša se reprezentacija zahvaljujući remiju u Grčkoj plasirala u dodatne kvalifikacije za SP. Sve poslije je antologija.

Da se pita Engleze, oni bi u JAR-u radije vidjeli Ukrajince nego Hrvate. Čak ni ukupnih 9:2 protiv nas u ovom ciklusu ne može isprati gorčinu njihove eliminacije na putu prema EP-u 2008. Zbog tog bi nas nokauta najradije izbrisali, ali tu je Capello, čovjek koji svoj ugled neće stavljati na kocku.

Korektni Izraelci
Uopće ne treba sumnjati da će Fabio od Engleza tražiti maksimum. I zato što si s plaćom od šest milijuna funta ne može priuštiti poraz od 25. selekcije svijeta, ali i zato što želi postati prvi izbornik koji bi sa stopostotnim učinkom otišao na SP.

Ako su Danci Hrvatima napravili najveću uslugu, "srebrna medalja" svakako pripada Izraelcima, koji su pobjedom nad Rusima u studenome 2007. Biliću otvorili vrata EP-a.

– Izraelci nam ne mogu zaboraviti da smo bili prva reprezentacija koja je, nakon 12 godina, gostovala u Jeruzalemu. S Izraelom smo igrali prijateljsku utakmicu u domašaju palestinskih minobacača! Pobjeda Izraela nad Rusima bio je najočitiji primjer fair playa, iako su bili pod velikim Abramovičevim pritiskom. Podsjećam, Bilić je taj dan izgubio u Skoplju – kazao je dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković.

Rusi slavili Hrvate
Antologija je, naravno, i naša usluga Rusima. Pobjeda na Wembleyju jedna je od najvećih u povijesti hrvatske selekcije, a jednako je slavljena i u Zagrebu i u Moskvi.

Engleski izbornik Fabio Capello posljednju je službenu utakmicu izgubio dok je bio trener Reala 14. travnja 2007. u Santanderu (1:2). U toj sezoni osvojio je svoj drugi naslov prvaka s kraljevskim klubom.

Na klupi Engleza ima dva poraza u prijateljskim utakmicama, od Francuza i Španjolaca, oba u gostima. Do sada je najuspješniji engleski izbornik u kvalifikacijama.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kakodane2
10:10 09.10.2009.

ne može biti prvi koji ce se kvalificirati sa 100% bodova jer su to Nizozemci vec ostvarili ove godine prije njega... umjesto trabunjanja gluposti bolje bi bilo da nam se sazna kako ce se izvlaciti parovi za dodatne kvalifikacije. hocee li bit 2 jakosne skupine po renkingu ili ne....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije