MIŠLJENJA NAVIJAČA

'Federer nije blizu Novaka. Zbog Đokovića i Kyrgiosa tenis je popularan, a mediji ih uništavaju'

Laver Cup 2022 - Day Three - O2 Arena
Foto: John Walton/PRESS ASSOCIATION
1/4
02.02.2023.
u 17:22

Jedan praćeni profil na Twitteru koji se bavi tenisom upitao je svoje pratitelje imaju li kakva nepopularna razmišljanja, odnosno mišljenja s kojima se ne bi složila većina. Tako jedan korisnik piše da su za njega Nadal i Đoković daleko bolji od Rogera Federera, a drugi navodi kako bi konzultiranje s trenerom trebalo biti dopušteno, jer to ionako rade.

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je u nedjelju prvi grand-slam turnir sezone Australian Open pobijedivši u finalu u Melbourneu Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) nakon tri sata igre. Đokoviću je to rekordni 10. naslov Australian Opena, te 22. grand-slam titula, čime se izjednačio s Rafom Nadalom.Također, u ponedjeljak se vratio na prvo mjesto ATP ljestvice.

Prije samog turnira, s Australcem Nickom Kyrgiosom odigrao je revijalni meč u Rod Laver Areni u Melbourneu, u kojem je uživalo više od 15. tisuća navijača. Susret održan tri dana uoći početka Australian Opena bio je zabavnog karaktera, a pobjedu je na kraju nakon tri seta odnio Kyrgios (4-3, 2-4, 10-9).

Popularni Twitter profil We Are Tennis svoje je pratitelje na društvenoj mreži upitao koje je njihovo nepopularno mišljenje o zbivanjima u bijelom sportu i tenisu kao takvom. 

- Treba dopustiti ljutnju, pokazivanje frustracije. Tenis se još uvijek drži ovog konzervativnog ponašanja zahtijevajući da se drže 'kodeksa'. U svim ostalim sportovima je dopušteno, osim u tenisu, koji je ironično možda najfrustrirajući sport - napisao je jedan korisnik. 

- Koliko god bio dobar i izvanredan, Roger Federer je dominirao slabom erom u tenisu. Čim su Nadal i Đoković stasali, dominirali su njime (Španjolac je to radio od početka). Nije blizu Rafe i Noleta - dodaje drugi. 

- Đoković i Kyrgios nose popularnost tenisa, a mediji ih samo uništavaju - zaključuje treći. 

- Konzultiranje s trenerom bi trebalo biti dopušteno. Oni to ionako rade, pa samo neka bude dopušteno u cijelosti - nastavljaju se mišljenja.

Komentara 6

DU
Deleted user
17:57 02.02.2023.

Tenis je postao popularan zbog 5 sati meceva Nadala i Federera kojih sad vise nema jer kao predugi mecevi. A sigurno nije popularan zbog Kyrgiousa haha

Avatar Moodleen
Moodleen
18:17 02.02.2023.

Jel bude do kraja dana i koji tekst o ljudima, ili morate civilizaciju daviti isključivo sa trofaznima?

PO
poluvodič
23:03 02.02.2023.

Otkad Federer nije na vrhu nisam pogledao niti jedan meč, 0. Nisam neki fan tog sporta ali sam volio gledati Rogera, Beckera, Gorana, Samprasa i još par njih, a Nole mi nije nimalo zanimljiv, ma koliko bio dobar, i to nema apsolutno nikakve veze sa nacionalnošću. Čak sam i ženski tenis znao gledati. Nole uopće nema neku konkurenciju, nije napeto u tenisu više. Koga da gledam??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije