ALPSKO SKIJANJE

"Fešta u lijepom hrvatskom gradiću Innerkremsu..."

13.03.2002.
u 00:00

* Prvenstvo, na kojem nastupaju i gosti iz Austrije, Slovenije, Slovačke... počinje današnjim superveleslalomskim utrkama: u 10 kreću skijašice, u 11 skijaši

ZAGREB - Skijaška sezona nije završena, ako je netko to možda mislio. Prije kratkog odmora - pa onda opet zaposjedanja austrijskih i talijanskih ledenjaka - hrvatske skijaše, a i ne samo hrvatske, očekuje trodnevni nastup u Innerkremsu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Maleni skijaški centar na granici Koruške i Štajerske, uglavnom zaslugom hrvatskih skijaša, postao je jedan od glavnih, često okupljalište najpoznatijih skijaša Svjetskoga kupa. Ili barem nekih od njih. A kako državna prvenstva moraju biti otvorena FIS natjecanja, od srijede do petka na stazi Grünleitennock pojavit će se više poznatih imena.

Kako u Austriji, a prvenstvo je Hrvatske? Zabuna koja se svojedobno pojavila i u jednom našem dnevnom sportskom listu: "... u lijepom nizozemskom gradiću Flachauu, održano je prvenstvo Nizozemske..." stajalo je. To je doista bilo prvenstvo Nizozemske, ali kako u toj državi ima planina koliko i u Austriji mora, prvenstvo Nizozemske održano je u Austriji.

Slično je i s Hrvatskom. Mi ponešto planina i imamo, ali superveleslalomska utrka se na našim skijalištima (Platak, Bjelolasica, Sljeme) u aktualnim okolnostima ne bi mogla održati. Pa i da nije ovih dana 15 Celzijevih stupnjeva. A "lijepi hrvatski gradić Innerkrems" prilično je sjenovit i sa snijegom nikada nije imao problema, kao niti s uređivanjem staza.

- Snijeg je savršen, vremenska prognoza odlična. Mislim da bi to mogla biti prava fešta - rekao je Vedran Pavlek, najavljujući nastupe slovenskih reprezentativki, Austrijanki Sponring, Raich, Schield, svjetske juniorske slalomske prvakinje Zuzulove... Naravno, uz Janicu i Ivicu Kostelić, Niku Fleiss, Anu Jelušić, Silvija Štefančića, Ivana Vučinića, Dalibora Šamšala, Ivana Ratkića, Natka Zrnčića-Dima...

A da ne bude samo skijanja, pobrinuli su se u Hrvatskom skijaškom savezu i Hypo Alpe-Adria Bank. Četvrtak je predviđen i za Hypo party!

D. Figenwald

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije