Usporedba vaterpola s ostalim sportovima

Fifa i Uefa složne: Svaka momčad mora imati tri vratara

Nogomet
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.08.2010.
u 13:43

Zbog specifične odluke izbornika Rudića da na EP vodi jednog vratara, provjerili smo kako je u drugim sportovima.

U nogometu reprezentacije, kao i klubovi, nemaju mogućnost izbora, Fifa i Uefa složile su se da svaka momčad uoči nekog natjecanja mora imati tri prijavljena vratara među 23 igrača. Iako se treći vratar zapravo vrlo rijetko koristio.

Zanimljivo, Sjeverna Koreja je na SP-u u JAR-u pokušala prevariti Fifu i prijavila je jednog napadača kao trećeg vratara. Fifa je spriječila taj pokušaj, ali nije ga potjerala kući. Ostavila ga je Korejcima na raspolaganju, ali uz jedan uvjet: ako će ulaziti u igru – može biti samo među vratnicama!

Na velikim rukometnim natjecanjima nema ograničenog broja prijavljenih vratara. Za EP i SP prijavljuje se 20 igrača, a hoće li među njima biti jedan, dva ili pet vratara, stvar je izbornika. Hrvatski izbornici vodili su, uglavnom, dva ili tri vratara.

– U rukometu je prijeko potrebno zbog čestih ozljeda, ali i trenutačno loše forme, voditi najmanje dva vratara. Ja sam u Atenu, kada smo osvojili olimpijsko zlato, vodio samo jednog kružnog napadača, Vorija. Da se ozlijedio, na tome mjestu igrao bi Slavko Goluža – istaknuo je Lino Červar.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:58 26.08.2010.

Fifa i Uefa složne: Svaka momčad mora imati tri vratara a kada igraju kvalifikacije Hrvatska i Engleska najbolje da sva trojica vratara HR repke stoje na golu zajedno jer inače Albion postiže previše golova i pomalo se gubi neizvjesnost i sve više liči na košarku i rukomet..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije