NEOČEKIVAN REZULTAT

FOTO Bayern i Dinamo se oglasili nakon šokantne utakmice. Dok dinamovci tuguju, Bavarci slave

Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
1/12
18.09.2024.
u 10:20

Koliko su Bavarci motivirani, može se vidjeti iz svega što igraju ove sezone. Nakon kratke prilagodbe na novoga trenera započeli su niz kojim su svima objavili svoju namjeru da se vrate na njemački tron te pokažu da je prošlosezonska pobjeda Leverkusena bila tek iznimka

Dinamo je u prvoj utakmici Lige prvaka pretrpio šokantan poraz od Bayerna rezultatom 9:2. Dinamo je u München došao kao "underdog" i mnogi su ga navijači ispratili u Allianz Arenu s nadom da će pružiti srčan otpor bavarskome velikanu. Ono što su dobili bila je nezavidna izvedba na terenu i golem šok u utakmici koja se pretvorila u najgori europski poraz kluba s Maksimira. Istodobno, Bayern je postao prva momčad koja je protivniku u jednoj utakmici Lige prvaka zabila devet golova, a to su proslavili jutro nakon ogleda.

Na svojim službenim Instagram stranicama objavili su stanje na semaforu nakon 94. minute igre. Fotografija pokazuje golemih 9:2 koji su stajali u Allianz Areni, a Bayern je pozdravio svoje navijače riječima: "Dobro jutro navijačima Bayerna!" Doista jest dobro jutro za obožavatelje bavarskog velikana. Nakon katastrofe u prošloj sezoni, izgubljene titule prvaka Njemačke, izgubljenog Nogometnog kupa pa na koncu Lige prvaka, Bayern je u ovu sezonu ušao gladan pobjeda i željan trofeja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FC Bayern (@fcbayern)

Vidljivo je to ne samo iz ove utakmice, gdje su nemilosrdno nastavili bombardirati Dinamo do zadnje minute susreta u kojem bavarska mašinerija za zabijanje golova nije posustajala, već i iz svega što je bilo ove sezone. U prvoj su utakmici sezone, onoj prvoga kola DFB pokala, porazili Ulm rezultatom 0:4. Nakon malo prilagodbe i nesigurne izvedbe protiv Wolfsburga (2:3), čemu je najviše pridonio sjajno raspoloženi Lovro Majer, Freiburg su pobijedili s dva zabijena gola i netaknute mreže. Zatim su razorili Kiel s visokih 6:1, ali čak i to djeluje poprilično blago u usporedbi s jučerašnjim bespoštednim utapanjem Dinama. Idući domaći protivnici na meti Bavaraca su Bremen pa aktualni prvak Leverkusen, a u Ligi prvaka u drugome kolu susrest će se s Aston Villom koja je jučer izborila pobjedu protiv Young Boysa (0:3).

S druge strane, Dinamu je poprilično teško. Nakon izvrsnog ulaska u sezonu domaćim pobjedama i rušenja opasnog Qarabaga u kvalifikacijama za Ligu prvaka, poraz od Hajduka i potop protiv Bayerna došao je kao popriličan šok. Ipak, Dinamo zna da su njihovi navijači uz njih u pobjedama, a još srčanije ih podupiru i ohrabruju u porazima. To su poručili i svojom objavom na X-u. "Stojim uz tebe i kada ti ne ide, i kada je teško, s tobom sam ja", objavili su plavi uz fotografiju transparenta koji su navijači podigli u Allianz Areni. Dinamo se još jednom pronalazi u iskušenju, ali navijači su jasno dali do znanja da šampionska momčad u tome nikad neće biti sama.

GALERIJA Pogledajte šale na račun Dinama nakon što je primio devet golova od Bayerna

Champions League - Bayern Munich v GNK Dinamo Zagreb
1/8

Podsjetimo, Liga prvaka ove se godine igra u novom i povećanom izdanju. Umjesto faze natjecanja po skupinama, igra se takozvana ligaška faza u kojoj svaka momčad igra po osam utakmica s osam različitih protivnika izvučenih iz četiri jakosne skupine. Četiri utakmice igraju se kod kuće, a četiri u gostima. Nakon što svi klubovi odigraju svoje utakmice, osam momčadi koje prikupe najviše bodova odlaze u nokaut-fazu natjecanja. Momčadi koje zauzmu bilo koje od 9. do 24. mjesta za plasman u iduću fazu igrat će još jednu utakmicu. One koje budu poražene, kao i ostale momčadi plasirane od 25. do posljednjeg mjesta, ne odlaze u Europa ligu već je za njih ovosezonska europska avantura završena.

Što se Dinama tiče, trebali bi ove subote imati nešto laganiji posao. U sedmome kolu Hrvatske nogometne lige susrest će se sa Slaven Belupom i nastojati uhvatiti sve bodove koji im trebaju za nastavak dobroga natjecanja u domaćem prvenstvu. Računajući utakmicu u Koprivnici, plavi bi na domaćim terenima trebali imati niz od pet utakmica u kojima bi bez većih poteškoća trebali pobijediti ne bude li nikakvih velikih iznenađenja i negativnih posljedica poražavajućih rezultata. U Ligi prvaka predstoji im domaći susret s Monacom 2. listopada, a zatim gostovanje kod Salzburga 23. listopada.

VIDEO Pogledajte kako je Bayern pokazao nepoštovanje prema Dinamu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije