transferi završeni

''Foto-finiš'' prijelaznog roka obilježio, a tko drugi - Tottenham

'09.07.2012., Osijek - Konferencija za medije u PU Osjecko baranjske zupanije povodom zapljene kilogram kokaina. Zaplijenjen novac. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Davor Javorović/PIXSELL
01.09.2012.
u 00:45

Pogled na ljetni nogometni mercato ukazuje kako je Luka Modrić ipak bio najspektakularnija transferska priča

Kao da nisu imali tri mjeseca za šoping europski su klubovi, kao i obično, puno trgovali posljednjeg dana prijelaznog roka.

Nakon konačnog prelaska Modrića u Real, posebnih spektakla nije bilo, no veliki klubovi iskoristili su posljednju priliku za dovođenje pojačanja pa evo kratkog pregleda njihovog transferskog ''foto-finiša''.

Tottenham je novce od Lukinog transfera kapitalizirao dovođenjem trojice igrača. Ranije je doveden Mousa Dembele iz Fulhama za oko 19 milijuna eura. Poziciju vratara Spursi su zacementirali zvučnim imenom, ''jedinicom'' francuske repezentacije Hugom Llorisom koji ih je koštao 12 milijuna funti, a za 9,5 milijuna funti priključili su momčadi i američkog reprezentativca Clinta Dempseyja (29) koji je posljednjih pet godina proveo u Fulhamu.


Daniel Levy zadnjeg je dana dobro trgovao i s Rafaelom Van deer Vartom koji se priključuje Milanu Badelju u HSV-u. Potpisao je na tri godine, a koštao 13 milijuna eura.

Nakupovao se i City

Dok United nije vukao poteze, gradski rival Manchester City pojačao se Javijem Garcijem iz Benfice te Fiorentininom Matijom Nastasićem, ukupno za 36 milijuna eura! Nešto su nadoknadili pustivši Nigela de Jonga za pet milijuna eura, a Inter je u City pustio desnog beka Maicona za navodno manje od pet milijuna funti. Juventus je iz Arsenala povukao Niklasa Bendtnera na jednogodišnju posudbu.

Fiorentinu je pojačao Luca Toni nakon pola sezone u Al Nasru. U Primeri, u zadnji čas trgovala je Mallorca dovevši Giovannija dos Santosa kao pojačanje za Ligu prvaka.  Paragvajski napadač Roque Santa Cruz prešao je iz Manchester Cityja u Malagu, a uz njega dolazi i Saviola iz Benfice.

Essien u Realu!

Real Madrid, prilično neočekivano, uz Modrića dovodi još jednog igrača za vezni red. Michael Essien iz Chelseaja dolazi na jednogodišnju posudbu. Navodno će zato Mourinho prodati Diarru u Anži iz Mahačkale što će se dogoditi u četvrtak jer će tada prijelazni rok u Rusiji još trajati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije