HNL

Varaždin svladao Goricu, Carević poražen na debitanskom nastupu za novi klub

Varaždin i Gorica susreli se u 10. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
20.10.2024.
u 20:26

U posljednjem susretu 10. kola Supersport HNL-a Varaždin je pobijedio Goricu sa 2-1 probivši se na četvrto mjesto, dok je Gorica ostala deveta

Goricu je premijerno vodio Mario Carević nakon što je u prvih devet kola sjedio na klupi Šibenika. Carević je preuzeo momčad nakon što je Rajko Vidović dobio otkaz. Domaćin je daleko bolje ušao u susret i u 19. minuti dominacija je urodila vodstvom. Michele Šego je probio po lijevom krilu te ubacio loptu u kazneni prostor do Luke Mamića. Domaći veznjak nije najbolje primio loptu, no natrčao je Dimitar Mitrovski i majstorski pogodio za 1-0. Nakon prvog poluvremena omjer udaraca je bio 8-0 na strani Varaždina što je dovoljno govorilo o igri gostiju.

Varaždin je povećao prednost u 51. minuti. Frane Maglica je ubacio s desne strane, lopta se nekako odbila do Mamića koji je pucao sa desetak metara svladavši Ivana Banića koji je mogao i bolje reagirati. Gorica je četiri minute kasnije smanjila. Adrion Pajaziti je na lijevoj strani uposlio Dinu Štigleca koji je uputio oštru loptu pred vrata do Marka Kolara koji je zabio za 2-1. Varaždin je u 64. minuti postigao i treći gol, međutim pogodak Mitrovskog je poništen jer je lopta izašla iz igre prije nego što je Dabro uposlio makedonskog igrača.

Gosti su u završnici napadali traživši izjednačenje, dok je Varaždin svoju priliku za potvrdu pobjede tražio iz kontre, ali više nije bilo golova.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Konan
22:14 20.10.2024.

Svasta...

Avatar Ričard
Ričard
20:47 20.10.2024.

Varaždin, grad nogometa. Stara Varteksova škola nogometa jača od Hajdukove i exDinamove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije