ČVRSTO NA ZEMLJI

Gattuso prokomentirao prednost nad Dinamom pa se naklonio Rakitiću: 'On je za mene dar Božji'

Koprivnica: Gennaro Gattuso konferencija nakon utakmice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
20.10.2024.
u 19:12

Ova četiri boda su ništa, nećemo se na njih ni osvrtati. Ako mislimo da je to velika prednost, varamo se. Iznenađen sam pomalo s ovom situacijom, ali ona je plod našeg rada - rekao je talijanski stručnjak

Nogometaši Hajduka pobjedom u Koprivnici (0:2) povećali su prednost na vrhu ljestvice HNL-a ispred Rijeke i Dinama, kojima sada "bježe" za četiri boda. Splitski sastav do pobjede je na stadionu Ivan Kušek Apaš došao autogolom domaćeg kapetana Božića, odnosno Biuka potkraj prvog poluvremena. Treba reći i to da je VAR poništio dva pogotka Slaven Belupu u prvih 15 minuta.

"Prvih dvadeset minuta je za detaljniju analizu, pritisnuli su nas visoko. Uremović je previše izlazio na njihove duge lopte, ostavljao je previše prostora iza sebe. Prvi gol nas je razbudio i promijenio stanje na terenu. Rekao sam da neće biti lako, Slaven Belupo je dobra momčad koja zna što želi", rekao je trener Hajduka Gennaro Gattuso na startu press-konferencije nakon dvoboja u Koprivnici.

Jesu li u VAR-sobi pomogli Hajduku? Pogledajte detalje koji su podigli puno prašine

Koprivnica: Gennaro Gattuso konferencija nakon utakmice
1/6

Nije Gattuso propustio pohvaliti Ivana Rakitića koji je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu.

"Već prije dva tjedna sam rekao da je Ivan za mene dar Božji. I to ne samo na terenu, već i van njega. On je šampion u svakom smislu, moja želja je da ostane što duže aktivan kao igrač. Malo je igrača na svijetu poput njega. Jako je inteligentan i puno mi pomaže, pravi je lider. Kad me mladi igrači pitaju kako se trebaju ponašati, onda im kažem da trebaju biti kao Ivan. O njemu sve govori njegova karijera", kazao je talijanski trener.

Na novinarsko pitanje o prednosti ispred Rijeke i Dinama, talijanski stručnjak je rekao:

"Ova četiri boda su ništa, nećemo se na njih ni osvrtati. Ako mislimo da je to velika prednost, varamo se. Iznenađen sam pomalo s ovom situacijom, ali ona je plod našeg rada. Ne možemo se opustiti, već moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovakav Hajduk gledate zbog truda koji igrači ulažu na svakom treningu. Prošla godina nam je pouka, tek na kraju sezone možemo pričati", zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije