EURO

Francuska pobijedila Srbiju i poslala ih kući nakon prvog kruga

Nikola Karabatić
Foto: NPH/Pixsell
17.01.2014.
u 21:44

Srbima je naime protiv 'trikolora' trebao najmanje bod jer su u ranijoj utakmici Poljaci pobijedili Rusiju 24:22 i tako zatvorili krug od tri reprezentacije s jednom pobjedom. Srbi su tu imali najlošiju gol-razliku pa idu kući.

Francuska je u trećem kolu skupine C pobijedila Srbiju 31:28 te ju tako poslala kući već nakon prvog kruga Europskog prvenstva u Danskoj.

Srbima je naime protiv 'trikolora' trebao najmanje bod jer su u ranijoj utakmici Poljaci pobijedili Rusiju 24:22 i tako zatvorili krug od tri reprezentacije s jednom pobjedom. Srbi su tu imali najlošiju gol-razliku pa idu kući.

Uoči utakmice Poljske i Rusije znalo se da pobjedom Poljaka od dva razlike obje momčadi prolaze dalje u slučaju da Srbija ne osvoji ni bod protiv Francuske. Upravo to se i dogodilo, Poljska je pobijedila Rusiju 24:22 te će u drugi krug otići s dva boda, dok Rusi odlaze bez bodova.

Nade Srbije da mogu nešto protiv Francuza u vodu su pale već nakon nekoliko uvodnih minuta utakmice u kojoj su ih 'trikolori' potpuno nadigrali i na kraju stigli do zaslužene 31:28 pobjede.

Kod Francuza najbolji je bio Guillaume Joli sa deset golova, dok su kod Srba najviše zabili Ivan Nikčević i Momir Rnić, pet.

U skupini drugog kruga tako će igrati Francuska, Poljska, Rusija, Hrvatska, Švedska te Bjelorusija, koja je u izravnom dvoboju za treće mjesto skupine D pobijedila Crnu Goru 29:23.

Skupina C:
Francuska - Srbija 31:28
Poljska - Rusija 24:22

Poredak: Francuska 6, Poljska 2, Rusija 2, Srbija 2

Skupina D:
Hrvatska - Švedska 25:24
Bjelorusija - Crna Gora 29:23

Poredak: Hrvatska 6, Švedska 4, Bjelorusija 2, Crna Gora 0

>> Drama u Kopenhagenu: Hrvatska u drugi krug nosi četiri boda

Ključne riječi

Komentara 12

PR
propalismoFranjoskroz
22:02 17.01.2014.

slovenci i srbi ak nisu domaćini su ne mogu proći u drugi krug...

ZM
zmik
22:04 17.01.2014.

Pola hrvatske vlade je u dubokoj zalosti.

OS
opanka_sa_kljunom
21:54 17.01.2014.

mnogo lepo bre hehehhehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije