Odali počast hrvatskom talentu

Francuzi izabrali veličanstvenih 11 vatrenih

\'za unutrasnju........03.08.2004............zagreb .... image......hrvatska..... .SP france 11.7.98..... boban i suker paris-hrvatska-nizozemska 2 : 1 -3.mj........ snimio sinisa hancic\'
Arhiva VL
29.03.2011.
u 15:12

Ususret večerašnjem prijateljskom ogledu Francuske i Hrvatske na St. Denisu, portal Sofoot odao je počast jedanaestorici bisera hrvatskog nogometa.

Na prvo mjesto Francuzi su stavili Davora Šukera.

"Dijete Osijeka doveo je Hrvatsku na SP-u 1998. do prve nogometne medalje u povijesti te zemlje. Sa šest pogodaka bio je Zlatna kopačka prvenstva. Veliki trag ostavio je u Španjolskoj, igrajući za Sevillu i madridski Real u kojemu je bio nezaustavljiv u paru s Predragom Mijatovićem. Njih dvojica odvest će kraljevski klub na vrh Europe 1998. godine. Bio je hladnokrvni egzekutor pred golom i još se smatra jedinom pravom devetkom."

Drugi najbolji hrvatski nogometaš prema izboru Francuza je Zvonimir Boban.

"Udario je policajca 1990. godine na derbiju Dinama i Crvene zvezde ne bi li obranio navijača. Postaji heroj u domovini no zbog suspenzije propušta SP te iste godine. Sudionik jedne od pet utakmica, prema mišljenju CNN-a, koje su promijenile svijet. Potom odlazi u Milan s kojim osvaja apsolutno sve. Njegov baršunast dodir baca u ekstazu navijače Milana. Bio je kapetan Hrvatske na SP-u u Francuskoj gdje je osvojila broncu. I nakon karijere ostao odlučan i pravičan."

Odmah do Bobana smjestio se Robert Prosinečki.

"Hrvat koji svoju karijeru duguje Srbinu. U Zagrebu je trunuo no ujak mu je kontaktirao Dragana Džajića, menadžera Crvene zvezde kojemu je bilo dovoljno pet minuta da se zaljubi u nogometne vještine Prosinečkog koji je procvjetao upravo u Beogradu. Igrao u Barceloni, Sevilli, Realu, oviedu, Standardu, a tek je na kraju karijere u Portsmouthu izabran u najboljih 11 toga kluba u povijesti."

Na četvrtom je mjestu netko tko još nije objesio kopačke o klin - Luka Modrić.

"Posljednje čudo proizašlo iz radionice hrvatskih talenata. Krhak na prvi pogled, ali ekstratalent. Luka ima sve - igra s obje noge, pregled igre, dugi pas... Modrića je kao pogodak na lutriji dobio Tottenham, no za poveću sumu. No, trebalo mu je 18 mjeseci da se prilagodi na Premijernu ligu. Danas je neizostavni dio 11-orke "Prljavog Harryja". Modrić ima potencijal za puno više od Tottenhama."

Peto mjesto u izboru portala SoFoot zauzeo je Alen Bokšić.

"Bio bi najbolji napadač u hrvatskoj povijesti, samo da je tijelo izdržalo. Kad je došao u Francusku, u Marseille posuđen je Cannesu zbog kvote igrača izvan Europske unije. Tamo zbog ozljede gotovo da nije ni igrao. Kad se vratio, iste je sezone ekslodirao! Kombinacija snage i brzine. S Marseilleom je pokorio Europu, nakon čega je mogao birati gdje će. Otišao je u Italiju (Lazio, Juventus) gdje je tek povremeno zasjao."

6. Dario Šimić

7. Robert Jarni

8. Zvonimir Soldo

9. Mario Stanić

10. Niko i Robert Kovač

Komentara 14

TO
tonny555
15:56 29.03.2011.

Modrić četvrti koji vic hahahah on ne zaslužuje u istu rečenicu s ovim navedenim velikanima. oni su svi nešto dali za hrvatsku a njega gruzija nadigra

MA
Mamlaz
17:27 29.03.2011.

@tonny555 Komentar ti je artikuliran kao i nick... Modrić je dečko koji je počeo igrati sa drvenim štitnicima, kalio se sa mesarima u BIH Premier ligi i kome ništa u životu nije došlo lako. Dok nas je igrama za Dinamo i repku očaravao bio je dobar a sad ga nakon par (malo!) lošijih tekmi za repku crne takvi kao što si ti, koji si valjda ravan Bobanu i Lamzi pa da sudiš... od Žutog i Plavog nismo imali takvog playmakera niti ćemo ga imati, bolje ti je da začepiš labrnju i probaš od svog života napraviti nešto što se u desetini može mjeriti sa onim što je on napravio. Prokleti Hrvati, najjalniji najljubomorniji narod na svijetu. Mrzimo samo ono što uspije, jer nas podsjeća na bljuzgu u kojoj se samodopadno valjamo kao svinje... i šaljemo strelice na onu svinju koja je izišla iz blata. Imao je i Boban loših tekmi, samo kaj se to ne spominje jer je Boban svetinja a Modrić samo neki mali štaksi kaj igra u Tottenhamu, jelte...

LI
lipovcanin
15:29 29.03.2011.

To su igraci sto su igrali sa srcem!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije