NIJE IŠLO

Francuzi su nas dobili bez glavnog igrača, a jedna stvar je nevjerojatna, što nam je taj igrač radio...

Varaždin: Prijateljska rukometna utakmica Hrvatska - Egipat
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
1/4
17.07.2024.
u 22:09

Na vanjskim pozicijama počeli su Tin Lučin, Ivano Pavlović i Ivan Martinović. Iznenađenje je bio Pavlović koji uopće ne ide na OI i koji je ovdje došao samo zato što nema Duvnjaka

Rukometaši Hrvatske pobijeđeni su od Francuske (26:31) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči olimpijskih igara u Parizu. Utakmica se igra u Chartresu, a naši reprezentativci su stigli iz Krka čarter letom i odmah su se poslije utakmice vratili kako ne bi izgubili još koji dan od treninga. Francuska je zasluženo pobijedila, bili su bolji tijekom svih 60 minuta. Utakmica je zapravo odlučena odmah na početku kada je Francuska povela sa 7:3. Cijelo vrijeme smo pokušavali stići rezultat, u nekoliko navrata došli smo na minus dva ali jednostavno u napadu nismo uspjeli zabijati čiste zicere. Odmagale su nam i stative, bilo ih je ukupno pet.

Na drugoj strani Francuska je napravila prednost u prvom poluvremenu zahvaljujući svom vrataru Gerardu koji je prvih 30 minuta završio s 11 obrana. U obrani pak nikako nismo uspijevali zatvoriti crtu. Nevjerojatno je kako smo olako primali pogotke s linije. Posebno nam je problem radio Fabregas koji je postigao šest pogodak s mjesta kružnog napadača, bez ijednog promašaja.

Hrvatska je u susretu protiv Francuske bila bez svog kapetana Domagoja Duvnjaka koji je s lakšom ozljedom ostao u Opatiji. Kapetansku dužnost preuzeo je tako Luka Cindrić. Francuzi su s druge strane bili bez svoj glavne zvijezde Dike Mema kojega muči ozljeda šake. Ali i bez njega olimpijski pobjednici bili su izuzetno jaki. Hrvatski izbornik počeo je susret sa sljedećom postavom. Na vratima je bio Dominik Kuzmanović. Krila su držali Lovro Mihić i Mario Šoštarić. Crta je pripala Veronu Načinoviću, a na vanjskim pozicijama počeli su Tin Lučin, Ivano Pavlović i Ivan Martinović. Iznenađenje je bio Pavlović koji uopće ne ide na OI i koji je ovdje došao samo zato što nema Duvnjaka.

U 17. minuti ostali smo bez Zvonimira Srne, bez važnog igrača u obrani i napadu. Dobio je izravni crveni karton zbog neopreznog starta na Nikoli Karabatiću. Bio je to gotovo klasični nokaut. Srećom, Nikola se brzo oporavio i zaigrao u drugom poluvremenu. 43. minuti uspjeli su naši smanjiti prednost na tri pogotka zaostatka. Uz pomoć dobro raspoloženog Mateja Mandića te Maria Šoštarića koji je pak nepogrešivo pogađao sa sedam metara, stigli smo tako na 23:20, ili drugim riječima, napravili su naši dečki seriju od 1:5. Imali smo i napad za dolazak na dva razlike, ali ga nismo iskoristili.

Domaćin je nakon toga povezao dva pogotka u nizu i opet pobjegao u zonu sigurnosti. Ali nisu naši rukometaši posustali. Odgovorili su na isti način pa smo u posljednjih pet minuta ušli s tri pogotka zaostatka (28:25). Ali onda se ušlo u nepotrebnu jurnjavu s domaćinom i na kraju smo poraženi 31:26.

18 je previše

- Igrali smo malo lošije u napadu, radili smo puno pogrešaka što su Francuzi jako dobro koristili i postigli su jako puno laganih pogodaka iz kontre i polukontre – rekao je Mario Šoštarić, s osam pogodaka naš najbolji strijelac.

Dagur Sigurdsson, izbornik Hrvatske, dodao je:

- Bila je teška utakmica protiv jakog suparnika. Nisam u potpunosti zadovoljan, pogotovo ne prvim poluvremenom. Primili smo u prvih 30 minuta 18 pogodaka što je previše. Bilo je bolje u drugom poluvremenu, no ukupno gledajući nismo odigrali dobru utakmicu. Moramo biti bolji od ovoga i sada se moramo fokusirati na ove zadnje dana priprema i vjerujem da sve možemo dobro posložiti do prve utakmice na OI protiv Japana.

VIDEO: Real Madrid objavio: Luka Modrić potpisao je novi ugovor, on je naš kapetan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije