JAKA PROVJERA

Hrvatska izgubila od Francuske u rukometnom okršaju divova pred Olimpijske igre

Koeln: Hrvatska i Francuska susreli se u drugom krugu EP-a rukometaša
Sanjin Strukic/PIXSELL
17.07.2024.
u 19:27

Atmosfera u Chartresu bila je fenomenalna, a pred našim reprezentativcima je zadnji ciklus priprema u Opatiji pred polazak u Pariz

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u posljednjem je pripremnom susretu pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu izgubila u Chartresu od domaćina Igara i branitelja naslova otprije tri godine iz Tokija Francuske sa 26-31 (14-18). Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Mario Šoštarić s osam pogodaka, dok su u sastavu Francuske po šest golova zabili Ludovic Fabregas i Hugo Descat.

Hrvatska je bila u rezultatskom zaostatku tijekom čitavog dvoboja, Francuska je na krilima svog odličnog vratara Vincenta Gerarda povela sa 4-1, da bi nakon osam i pol minuta igre bilo i 8-4. U tom samom startu dvoboja osobito nije funkcionirala igra u obrani, Francuzi su bez problema stvarali višak na samoj liniji šesterca i lakoćom realizirali prilike. Polovinom pvog dijela bilo je i pet razlike za rancusku, 11-6, da bi pred odlazak na odmor Hrvatska smanjila na 16-14. Nažalost, potom je Načinović dobio dvije minute isključenja što je Francuska iskoristila za bijeg na 18-14.

VIDEO: Real Madrid objavio: Luka Modrić potpisao je novi ugovor, on je naš kapetan

Početkom nastavka prednost Francuske je nastavila rasti, u 35. minuti je bilo 22-15, da bi potom ipak Hrvatska proigrala, smanjila na 23-20 u 44. minuti te imala i napad. Nažalost, zbog pogrešnog dodavanja prilika za dodatno približavanje je propala, a Francuska je iskoristila priliku i pet se odvojila na pet golova razlike.

Hrvatska će nastup na OI u Parizu otvoriti 27. srpnja protiv Japana, slijede dvoboji sa Slovenijom (29. srpnja), Njemačkom (31. srpnja), Švedskom (2. kolovoza) i Španjolskom (4. kolovoza). Prve četiri reprezentacije iz skupine izborit će plasman u četvrtfinale.

Komentara 4

KR
Krolo
21:59 17.07.2024.

S tim da jedan od tih divova, nije pobijedio od 2019. pravog diva. Stalno se prije velikih natjecanja hranimo lažima i visoko letimo, pa nisko padamo.... Po meni je dobro da smo sada izgubili, bolje nego ma Olipijskom turniru. Vatrenieni su baš visoko poletjeli, nakon Makedonije i posebno Portugala i onda na prvenstvu, nakon nakantavanja od Španjolaca, smo totalno zagorili..... Dobro

BO
boring
19:50 17.07.2024.

Još jedna laganini pobjeda Francuza. Klasika...vanjski se digne (prije Karabatić, sada kome god se prohtije), iz aviona se vidi da ne ide na udarac ali naša barem dvojica u alibi blok, lagano spuštanje lopte pivotu i to je to. I tako već 100 godina - protiv naše obrane dovoljna su im i 3-4 igrača. Koji će "folirati" otužnu obranu i dodavati pivotu. Muka je gledati kako se ama baš ništa ne mijenja. Da nemamo ovakve golmane...

ST
Stručnjak
21:41 17.07.2024.

Mi nismo više div, sad smo patuljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije