Gradski derbi

Franko od prve zvijezde do igrača za krađu vremena

'31.08.2013., stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv Prva liga, 8. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Andrijasevic Franko i Misic Josip.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
05.10.2013.
u 11:26

- Bodove nismo osvajali odličnim centaršutevima i driblinzima, oni koji se ne budu držali dosadašnjeg recepta, otpast će - istaknuo je trener bijelih

Sveti Duje će namignuti, užitak mu je osjećati da ima svoj derbi. Da, grad podno Marjana dobio je svoju utakmicu, Split je stasao u pravi klub vrijedan respekta, Hajduk je to uvijek i bio. Poljud i Park mladeži udaljeni su nekih petsto metara, pravi susjedi. Ali na travnjaku neće biti milosti. Bijeli su na početku prvenstva slavili sa 3:0, sada će crveni željeti uzvratiti. No Hajduk se sada nametnuo, kako je rekao kapetan Splita Danijel Zagorac, nikada Hajduk u prvenstvenim dvobojima nije bio tako velik favorit kao što je to uoči ovog dvojba.

Bijeli su favoriti

– Favoriti smo, ali nemojte misliti da očekujem da će to biti repriza one utakmice u kojoj smo pobijedili sa 3:0 – kaže Hajdukov trener Igor Tudor.

Oba trenera, i Igor Tudor i Stanko Mršić, najavu derbija, osim onog klasičnog da žele pobjedu i kako će sve učiniti da se domognu bodova, iskoristili su za neke poruke. Tudor se, ne iznoseći imena, obratio onima koji su nezadovoljni.

Prepričao je što je kazao svojim igračima u svlačionici. Njegove riječi, premda to nije želio otkriti, u prvom redu bile su upućene Franku Andrijaševiću, koji je izgubio mjesto u momčadi, a u dvoboju protiv Rijeke dobio je četrdeset sekundi. Od prve zvijezde Hajduka postao je igrač s kojim trener krade vrijeme.

– Na nama je da ostanemo ponizni i skromni. To sam igračima rekao u svlačionici, nismo ova 23 boda osvojili jer imamo odlične centaršuteve i driblinge, već zbog toga što smo bili ponizni i skromni, zbog toga što smo igrali s puno srca. Da je bilo po drugim stvarima, imali bismo 15 ili 16 bodova. Moramo ostati takvi, to je jedina tajna, jedini recept. Svi koji budu na toj liniji, igrat će, a oni koji to ne budu, neće igrati. Jedino oni koji su glavama prisutni, oni koji rade obranu, igrat će – odlučno je poručio Tudor.

Jasna poruka igračima

Imena? Tražili smo od trenera da kaže ima li takvih igrača u njegovoj momčadi. No Tudor nije želio biti konkretan. Ostavio nam je da razmišljamo. Andrijaševiću je sigurno poslao poruku, možda i Anđelkoviću koji je završio na klupi, pa i Kišu koji nikako da dobije novu prigodu.

– Razmišljam naglas, osim u izravnom razgovoru, i ovako dajem poruku – zagonetno je rekao Tudor.

A Mršić, koji u Parku mladeži nekako ima tretman u ritmu toplo-hladno i svaka mu se utakmica nameće kao najvažnija, kani napraviti rez u momčadi. Naravno, poslije utakmice s Hajdukom. Nije tajna da je nezadovoljan učinkom dijela igrača, posebno onih iskusnijih.

– Poslije ove utakmice neću imati milosti, neki igrači imali su dosta prigoda, a malo daju – kazao je Mršić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije