RUKOMET

Gabriele Volpi, talijanski Abramovič, ulaže u Zamet

'17.02.2012., Rijeka - Novi vlasnik HNK Rijeke Gabrielle Volpi i njegov suradnik Damir Miskovic Miske stigli su na stadion Kantrida. Volpi u drustvu Luciana Susnja. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
09.10.2012.
u 19:30

Od sljedeće sezone počinje kupovanje igrača, dolazi i Džomba

Nakon što je novcem ušao u nogometni klub Rijeka te vaterpolo klub Primorje, Gabriele Volpi, predsjednik uprave nizozemske zaklade Social Sport iz Amsterdama, ulazi i u rukometni klub Zamet.

Damir Mišković, predsjednik nogometnog kluba Rijeka i desna ruka talijanskog Abramoviča, zadužen je da napravi megamomčad, poput one u vaterpolu. Zasad je dovedena struka, i to sve redom bivši hrvatski reprezentativci, osvajači olimpijskih medalja.

Tako je za trenera doveden Irfan Smajlagić, kojem će Zamet biti prvi domaći klub koji će voditi. Trener vratara je Valter Matošević, sportski je direktor kluba Alvaro Načinović, a umalo je u klubu osvanuo i Mirza Džomba.

– Istina, zvali su me, ali nema smisla da se uključim kada je sve već posloženo. Možda se uključim sljedeće godine – istaknuo je Džomba, koji je svoju sjajnu karijeru počeo upravo u Zametu.

– Projekt je dobar, ideja također. S obzirom na to da je prijelazni rok završen o stvaranju superjake momčadi, možemo početi razmišljati tek od sljedeće sezone – istaknuo je Valter Matošević, koji je kratko boravio u Dohi.

– Zvao me za trenera vratara Silvio Ivandija. No, tamo sam izdržao točno 35 dana. Nedostajala mi je obitelj, a i vratio sam se zbog projekta Zameta – rekao je proslavljeni hrvatski vratar.

Zamet je ove sezone već ispao iz Europe. U prvom kolu kupa EHF ispali su od češke momčadi Lovosice. U domaćoj ligi Zamet je nakon pet kola na 11. mjestu sa samo jednom pobjedom.

– Plan je da se napravi supermomčad za pet godina. Dakle, cilj je da svake godine dovedemo dva, tri kvalitetna pojačanja. Gradit ćemo momčad slično kao vaterpolisti. Oni danas imaju čak deset igrača koji su igrali na olimpijskim igrama u Londonu. Sigurno je da nećemo odjednom kupiti od deset do 15 igrača, kao što su napravili u nogometnom klubu. Jednostavno je to nemoguće napraviti u rukometnom klubu. Imamo darovitu generaciju mladih igrača i sigurno je da i njima treba dati priliku. Meni se priča sviđa i već vidim da će dvorana u Rijeci ponovno biti dupkom puna – istaknuo je Valter Matošević.

Božidar Jović, sportski direktor CO Zagreb, komentirao i vijesti o snaženju riječkog Zameta:

– Veselimo se njihovu ambicioznom projektu, osobito što će u njegovoj realizaciji biti okupljeni – kao što je to oduvijek u našem klubu – bivši rukometaši. Jer, njima je mjesto u rukometu. Možda će za nekoliko godina Zamet zamijeniti Nexe na poziciji broj dva u hrvatskom rukometu, ne i Zagreb na poziciji broj jedan. Bolja konkurencija i nas ojača – istaknuo je Jović.

Ključne riječi

Komentara 2

SE
sestrićna
23:27 09.10.2012.

oće ovaj tip radit po principu z.m. ili je čovijek došao sa svojom lovom?

AA
aaaaaaaaaaaa
11:57 11.10.2012.

Sa svojom lovom. Lik ima naftnu kompaniju u Nigeriji gdje ne se na placaju porezi pa je jedan od najbogatijih talijana. Brod od 60 metara i 4-5 paluba veze u Opatijskoj luci a onda spava u obliznjem hotelu!! Inace sasvimm nenametljiva i obicna osoba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije