U JEKU KRIZE

Gattuso najavio derbi: 'Moramo biti veliki Hajduk, Dinamo je navikao na ovakve utakmice'

Split: Gennaro Gattuso održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv NK Osijek
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
12.09.2024.
u 17:00

"Mi smo već ove sezone pokazali da možemo odigrati velike utakmice. Neki su igrači bili s reprezentacijama, nisu trenirali s nama, ali svi koji su bili ovdje su trenirali maksimalno", kaže Gattuso

Sutra nas očekuje veliki derbi šestog kola HNL-a između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Uoči derbija raspoloženja su potpuno drugačija. Dok u Dinamu marljivo treniraju i pripremaju se za sutra, u Hajduku je pravi kaos. Uz lošu igru, odlazak Ivana Perišića od kojeg se još nisu oporavili, jučer je otkaz dobio i sportski direktor Nikola Kalinić, a i treneru Gennaru Gattusu se također već duže vrijeme trese stolica.

A u klubu su se odlučili za zanimljiv i rijedak, ali dopušten potez. Naime, zbog mira u momčadi i koncentracije na predstojeću utakmicu, Gattuso je umjesto klasične press-konferencije svoju izjavu dao za klupsku stranicu:

"Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Oni su dobri, ali mi ćemo dati sve od sebe", kaže Gattuso.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Split: Gennaro Gattuso održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv NK Osijek
1/19

"Mi smo već ove sezone pokazali da možemo odigrati velike utakmice. Neki su igrači bili s reprezentacijama, nisu trenirali s nama, ali svi koji su bili ovdje su trenirali maksimalno. Preostaje nam doliti još malo benzina, otići u Zagreb, dati sve od sebe i odigrati kako najbolje možemo, s velikom osobnošću."

"Lijepo je imati sve igrače na dispoziciji. Vraća se Bamba, također i Uremović, iako je Elez odigrao odličnu utakmicu i dao sve od sebe, ali super je stvar kad možemo sve igrače imati na okupu i biti oni pravi", zaključio je.

Trener Dinama Sergej Jakirović ne podcjenjuje Hajduk bez obzira na situaciju u klubu. Na press-konferenciji je rekao: "Očekuje nas derbi, prava utakmica, svejedno je u kakvoj smo formi. To je utakmica za prestiž, znamo što nosi. Mi smo dva tjedna iskoristili s 11 u treningu, koristili smo i juniore. Oporavljali smo se od ozljeda, pratili reprezentativce koji su se vratili u dobrom stanju. Važno je da su se vratili zdravi, napravili smo tri dobra treninga nakon ponedjeljka. Napravit ćemo sve da osvojimo tri boda u derbiju", rekao je, pa dodao: "Napravit ću sve da momčad bude maksimalno fokusirana i spremna. Samo su mi misli na sutrašnjoj utakmici".

VIDEO Kalinić: Hajduk je pun uhljeba, to treba potjerati. Ovaj model upravljanja nema nikakvog smisla

Komentara 2

NO
novabit
08:09 13.09.2024.

Gattusu se vidi strah u očima. Ako izvuku petardu dobro su prošli!!

GN
gnoj
08:03 13.09.2024.

Po čemu je to "derbi " ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije