golove nije slavio

Gavranović nam zabio dva gola: Sanjao sam kockasti dres

Mario Gavranović
Ivo Čagalj/PIXSELL
15.08.2012.
u 23:23

Omaleni Xherdan Shaqiri razbijao je Štimčeve trupe, održao Hrvatima nogometnu lekciju. Ali, pravi "killer" Hrvatske bio je Mario Gavranović.

 U 45 minuta koliko mu je podario Otmar Hitzfeld postigao je dva pogotka, još u nekoliko navrata zaprijetio Pletikosi. A tog Gavranovića HNS je imao na pladnju, on je trebao stopama Petrića i Rakitića. Momak je Hrvat iz Gradaca, na tribinama Poljuda bili su mu roditelji i stric.

– Sretan sam što sam se vratio u švicarsku reprezentaciju, nije bilo lako za mene igrati protiv Hrvatske. Osjećam se Hrvat koliko i Švicarac, nadam se da će me ovi golovi sada ostaviti u kadru reprezentacije – kazao je Gavranović.

Jedan detalj nije mogao proći nezamijećen. Nije slavio postignute golove. Kada bi zatresao mrežu napadač Schalkea samo bi pognuo glavu.

– Ne, nikada to ne bih uradio. Protiv Hrvatske se ne slave golovi – rekao je 23–godišnji Gavranović.

Je li mu ostao žal što je bio na \"suprotnoj\" strani?

– Kao dijete sam uvijek sanjao da ću jednog dana igrati za Hrvatsku, ali kako je sve išlo brzo odlučio sam se za Švicarsku. Ne mogu se sada vratiti natrag. Sretan sam što sam u jednoj dobroj reprezentaciji, vidjeli ste da igramo kvalitetan nogomet, zasluženo smo pobijedili i nadam se da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Otvaranje kvalifikacija protiv Slovenije i Albanije bit će teško za nas, ali nadamo se dobrom startu – kaže Gavranović.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Komentara 20

LO
lojtra1
07:01 16.08.2012.

Bravo mladiću, odličan si, kao i mnogi prije tebe. Samo ti igraj nogomet za švicarsku. Bolje nego za mafiju!

KA
Karizma
07:16 16.08.2012.

Svicarska reprezentacija je dosta losa ali krivom taktikom presingom na loptu Stimac im je dao dosta praznog prostora za igru i normalno da su nas porazili.Protiv Slovenije i Albanije ne vjerujem u lagani prolaz Svicaraca.treba mijenjati trenera koji ne razumije nogomet i misli kaubojski voditi reprezentaciju sa savjetnicima kao sto je Mate Loncar seoska varalica.Ako ga ne promjenimp nema sanse da igramo u Brazilu

TR
trevis
22:47 16.08.2012.

gavranović je čisto srpsko prezime po ptici gavran,koja obitava:sumadija,cacak i okolica..a najvažnije je da je "čisto"..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije