Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJEN I OMRAŽEN

Gdje gledati Dinamo - Rijeka? Jakirović i Riječani večeras će na Maksimiru poravnati račune

Rijeka: Nogometaši Rijeke odradili su trening
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
27.08.2023.
u 09:49

Sergej Jakirović je iznenadno preuzeo momčad i odmah je doveo do prve pobjede protiv praške Sparte u prvoj utakmici play-offa Europa lige. Međutim, tog je četvrtka trebao voditi Rijeku protiv Lillea u za klub jednako važnoj utakmici paly-offa Konferencijske lige

Dinamo i Rijeka večeras od 21:05 na Maksimiru igraju utakmicu šestoga kola HNL-a. Aktualni prvak hrvatske će ugostiti trenutno trećeplasiranu momčad. Ovoga tjedna odnosi klubova narušeni su iznenadnim odlaskom Sergeja Jakirovića, trenera koji je preporodio Rijeku, u Dinamo, svega četiri dana prije utakmice play-offa Konferencijske lige između kvarnerskog kluba i francuskog Lillea. Utakmicu možete gledati od 21:05 na kanalu MAXSport 1.

Momčad, navijači i sam klub su ostali šokirani takvim razvojem događaja. U 14 sati je Dinamo raskinuo ugovor s bivšim trenerom Igorom Bišćanom, a već je do 15 sati Jakirović bio novi trener. "Jakirović me nazvao u 15 minuta nakon sto je objavljeno da je trener Dinama, kada je priopćenje već bilo na njihovim stranicama. Rekao je da je Dinamo velika prilika, naravno da jest, razumijem to, i to je normalno, ali način je nenormalan", rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

GALERIJA Ivanušecov emotivni oproštaj od Dinama i navijača

Rijeka: Nogometaši Rijeke odradili su trening
1/7

Do promjene je došlo nakon što je Dinamo izgubio od AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Igor Bišćan je prije toga u ovoj sezoni osvojio Superkup pobjedom nad Hajdukom i prošao Astanu u drugome pretkolu Lige prvaka. Međutim, domaći poraz protiv Hajduka u prvom kolu HNL-a, kao i remi s Goricom na Maksimiru zapečatili su njegovu sudbinu po prvom europskom neuspjehu.

Jakirović je iznenadno preuzeo momčad i odmah je doveo do prve pobjede protiv praške Sparte u prvoj utakmici play-offa Europa lige. Dinamo je dobro igrao pod vodstvom dugo priželjkivanoga trenera. Međutim, iz Dinamove momčadi koja je osvojila prvenstvo otišla je većina ključnih igrača. Po pobjedi nad Spartom, Luka Ivanušec se oprostio od plavih i odlazi u Feyenoord. Josip Šutalo je već potpisao za Ajax, a dosadašnji kapetan i prvi vratar, Dominik Livaković, otišao je u istanbulski Fenerbahče. Od udarne četvorke na Maksimiru je još Bruno Petković, no spekulira se da bi se i on mogao pridružiti Nenadu Bjelici u Trabzonsporu.

VEZANI ČLANCI:

U svakom će slučaju Rijeka igrati protiv Dinama bez nekoliko ključnih igrača, a da itekako mogu protiv vrlo kvalitetnih momčadi pokazali su izvrsnom igrom protiv Lillea. Premda je utakmica završila porazom 2:1, Rijeka ima priliku poboljšati rezultat kod kuće, a ne treba smetnuti s uma da je francuska momčad gotovo deset puta skuplja i da su 2021. osvojili naslov prvaka Francuske. Rijeka će u ovoj utakmici biti dodatno pojačana Željkom Sopićem, donedavnim trenerom Gorice, koji večeras debitira na njihovoj klupi.

Jedan od glavnih riječkih golgetera ove sezone, Marco Pašalić, komentirao je upravo susret s Dinamom i ogled protiv bivšeg trenera i miljenika Armade, sada glavnog "nepoželjnika" Rijeke. "Bit će to muška utakmica, intenzivna. Bit ćemo još motiviraniji nakon svega što se događalo proteklog tjedna. Dat ćemo sve od sebe, čujem da dolazi puno navijača i to će nam svima biti poticaj", rekao je Pašalić koji je ove godine stigao iz Borussije Dortmund.

VIDEO Dinamo predstavio Jakirovića: Zašto bi me bilo strah? Bit ćemo prvaci Hrvatske

Komentara 8

Avatar feudalac
feudalac
10:05 27.08.2023.

Čemu dramatiziranje i dizanje tenzija... i Bjelica je svojevremeno napustio Dinamo i otišao u Osijek a je li između ta dva događaja prošlo 5 minuta, 5 dana ili 5 mjeseci potpuno je nevažno. Treneri kao i igrači vezani su ugovorom, Mišković je mogao staviti klauzulu u ugovor da Jakirović ne može otići u nijedan klub u HNL-u osim u Hajduk!

Avatar Graničar
Graničar
10:04 27.08.2023.

Na Maksimiru! 🔷

Avatar mlijeko
mlijeko
18:25 27.08.2023.

Biti će to normalna utakmica jer Rijeci se smiješi prolaz u konferencijsku ligu. Ovaj Lille gubi u prvih 10 minuta na gostovanju kod Lorienta 2:0 i djeluje izgubljeno. Tu se Rijeka treba dokazati a ovo večeras je samo da se nitko ne povrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije