HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić: Petkovićeva kvaliteta nikad nije bila sporna. Rusija? To za mene nije tema

Zagreb: Zlatko Dalić održao je konfereciju za medije
Goran Stanzl/PIXSELL
08.11.2021.
u 11:14

U četvrtak gostujemo na Malti, a onda ćemo u subotu na Poljudu ugostiti Rusiju u susretu koji će vjerojatno odlučiti tko iz naše skupine ide izravno na SP, a tko će u dodatne kvalifikacije.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dvije su ključne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. U četvrtak gostujemo na Malti, a onda ćemo u subotu na Poljudu ugostiti Rusiju u susretu koji će vjerojatno odlučiti tko iz naše skupine ide izravno na SP, a tko će u dodatne kvalifikacije.

Zlatko Dalić danas će u Zagrebu okupiti vatrene, a u 11 sati održao je konferenciju za medije.

– Malta nama ne može parirati i ako budemo pravi, neće biti problema. Ne želim govoriti o Rusiji, to ću u Splitu. Sada nam je najvažnija Malta jer bez pobjede nema ni Rusije ni Splita. Ne dolazi u obzir bilo kakvo čuvanje za Rusiju, idemo svim snagama na Maltu – rekao je Dalić koji ima problema s izostancima.

Kovačić je otpao, s Brekalom ćemo vidjeti kakva je situacija. Ako bude problema sa zdravljem, neće igrati.

Jučer su naknadno pozvani Bruno Petković i Lovro Majer.

– Trebaju nam dvije pobjede. Nikad nije Petkovićeva kvaliteta nije bila upitna za mene, sada se digao u formi i mislim da nam može koristiti. Majer je zamjena za Luku Modrića, vidjet ćemo kakvo je njegovo stanje. Iznimno imamo 25 igrača u kadru ovaj put, trebaju nam s obzirom na situaciju i koronu.

Situacija s Modrićem?

– Dobio je temperaturu, to ga je shrvalo i nije mogao igrati za Real. No, u razgovoru s njim doznao sam da je bolje. Dolazi u Zagreb, ali ako nije sasvim spreman, nećemo forsirati.

Osjeća li pritisak?

– Uvijek postoji pritisak, što je normalno jer nema opuštanja. Moramo biti spremni na sve. Znam da su očekivanja golema i želimo pritisak pretvoriti u pozitivu.

Dalić je puno rotirao obranu.

– Moja je želja da imamo standardnu ekipu i da ne rotiram. No, sve se promijeni silom prilika. Gvardiol ima prednost u obrani i on je neupitan. A ostalo ćemo vidjeti.

Još jednom je naglasio da na Malti ne misli kalkulirati s igračima.

– Prvi put smo odlučili da ćemo spavati na Malti nakon utakmice, ranije smo se uvijek vraćali. Ne mislim ništa kalkulirati, nikoga odmarati ni čekati. Moramo paziti na žute kartone, ali zaista ne vodim brigu o tome. Znam da je sada svima fokus na Rusiji i da je to središnja tema. No, to za mene sada nije tema.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Castro
Castro
12:00 08.11.2021.

Utakmica se igra u nedelju 14.11. a ne u subotu kako vam stoji u naslovu! Pa zar ni to ne znate tocno napisati ....!!

BI
billynik
13:48 08.11.2021.

Petkovićeva kvaliteta nikad nije sporna ali je sporna kvaliteta izbornika i način igre reprezentacije gdje Petković ostaje sam i ako primi loptu nema je kome dati. Naravno izbornik to ne vidi kao i ovi blitvari kojima je samo važno da nije iz Dinama.

RO
roland
18:54 08.11.2021.

Da, Bruno Petković je svoje vozilo zaustavio i parkirao na nogostupu u Jurišićevoj! Ne znam da li mu je to potrebno? Stalno upada u neke bezvezne probleme. Na treningu u Rovinju puls mu ne prijeđe 134 otkucaja u minuti, sada parkira tamo gdje ne smije...samo nepotrebno skreće pozornost na sebe. No ako Malti i Rusije zabije po gol, sve ćemo mu oprostiti. Ako ne ne plasiramo u Rusiju - Dalić će barem imati Petkovića da visi kao Pedro. Zato je Dalić i zvao Petkovića jer s Petkovićem ne može izgubiti. U slučaju da se plasiramo u Katar Dalić je junak jer je zvao Petkovića, a u slučaju da se ne plasiramo kriv je Petković jer ne može zabiti Malti i Rusiji, dugo vuče loptu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije