Rijeka NAŠLA TRENERA

Gračan: Novac mi nije bitan, Rijeka je uvijek bila moj klub

Nenad Gračan
Goran Kovačić
10.11.2009.
u 16:34

– Ne bih govorio o financijama. Uvjeti su normalni, pogotovo kad je riječ o Rijeci koja će uvijek biti moj klub i nikad mi novac nije bio na prvom mjestu kad sam dolazio na Kantridu – pričao je Gračan.

Samo 24 sata Rijeka je bila bez trenera nakon odlaska Zorana Vulića! Od utorka predvečer novi je trener kluba s Kantride Nenad Gračan, riječka igračka legenda! Gračan je sporazumno raskinuo ugovor s Croatijom Sesvetama i već u srijedu poslijepodne odradit će prvi trening na Kantridi s nogometašima Rijeke…

– Kad su me pozvali iz Rijeke, sjeo sam za stol s predsjednikom Sesveta Zvonimirom Zubakom i o svemu smo se vrlo brzo dogovorili. Čovjek je odmah shvatio da je riječ o mom klubu, o mojoj ljubavi, tako da nije bilo problema. Rastajemo se prijateljski, bez ikakvih repova. Da nije bila riječ o Rijeci, ne bih ovako, u pola sezone, napustio Sesvete – rekao nam je Gračan.

Što ste se dogovorili s Rijekom?

– Suradnju, ha, ha, ha… Znate kako to ide, možemo mi na papir staviti bilo što, ali samo rezultati drže trenera. Dobro, dogovorili smo se da ću potpisati jednoipolgodišnji ugovor, a sad je najvažnije podignuti posrnulu momčad, vratiti psihološki mir u svlačionicu i kvalitetno završiti ovu jesen. A u zimskoj stanci vući ćemo opipljive poteze.

Je li vam Rijeka ponudila bolje financijske uvjete od onih koje ste imali u Sesvetama?

– Ne bih govorio o financijama. Uvjeti su normalni, pogotovo kad je riječ o Rijeci koja će uvijek biti moj klub i nikad mi novac nije bio na prvom mjestu kad sam dolazio na Kantridu – pričao je Gračan.

A predsjednik Croatije Sesveta Zvonimir Zubak, kaže:

– Dopustio sam Gračanu da se vrati u svoj klub iako mi je jako žao što smo se rastali jer je bio vrlo korektan i dobro je radio. Rijeka je ipak veliki klub u odnosu na Sesvete i nisam ga nikako mogao ni želio na silu zadržati. Zahvaljujem mu na učinjenom u ovih nekoliko mjeseci i želim mu mnogo sreće s Rijekom.

Tko će zamijeniti Gračana?

– Do kraja jeseni momčad će voditi Anto Petrović i Ivo Milić. Nećemo nikoga dovoditi do zime, nema smisla. Petrović i Milić odlično poznaju momčad i stanje u svlačionici i nadam se da će uspješno odraditi ova tri jesenska kola – smatra Zubak.

Komentara 2

MI
milton
19:22 10.11.2009.

ma koji treneri, obični prodavači magle

SO
sony
21:47 10.11.2009.

robert enke njemacki reprezentativac izvrsio je samo ubistvo u 16:45 danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije