Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon prva pobjeda

Gračan: Tri boda donijet će motiv i potrebnu mirnoću

'21109 RIJEKA SPORT SANDI KRIZMAN BROJ 10 DOBRO JE IGRAO PROTIV ISTRE Photo: Pero Lovrovic/PIXSELL'
'Pero Lovrovic/PIXSELL'
22.11.2009.
u 15:38

Novi mi sustav odgovara. Kada se stvari poslože na terenu, kada se igra taktički zrelo, posebno u defenzivi, dolazi i rezultat, kaže Čeh.

Neće se utakmica Rijeke i Istre 1961. pamtiti po ljepoti i nogometu, jer nije se imalo previše toga vidjeti... No Riječanima je najvažniji rezultat 2:0, odnosno tri boda koja nisu osvojili već jako dugo. Gosti su stvorili tek nekoliko poluprilika, ozbiljne opasnosti po mrežu vratara Mancea nije bilo.

– Ova nam je pobjeda bila vrlo važna. Momčad je u svojevrsnoj psihološkoj krizi zbog loših rezultata i ova tri boda donijet će novi motiv i toliko potrebnu mirnoću u preostala dva kola. Doista smo pobjedu zaslužili jer Istra praktički nije ugrozila naš gol. Šteta što nismo bili uvjerljiviji, odnosno ranije osigurali veću pobjedu – rekao je zadovoljno Rijekin trener Nenad Gračan, kojemu je ova utakmica također donijela tremu jer mu je bila prva otkako vratio u klub nakon devet godina.

Agresivnost, disciplina u obrani, čvrsto u bloku, posebno iza, sve su to dijelovi koje je Gračan unio u igru svoje momčadi. Veznu liniju posložio je u romb, povjerenje od prve minute pružio iskusnom slovenskom veznjaku Nastji Čehu, koji je posao odradio dobro.

– Stoperski dvojac Čejvanović i Čagalj odigrali su odlično. Čehove kvalitete su poznate, samo mu nedostaje kontinuitet igara. Svi igrači dali su svoje – kaže Gračan.

Nastji Čehu utakmica s Istrom bila je prva koju je odigrao cijelu.

– Zadovoljan sam jer vidim da mogu i fizički izdržati. Prošlo je pet-šest mjeseci otkako sam odigrao zadnju cijelu utakmicu. Dobro se osjećam, nisam mrtav umoran – rekao je Nastja Čeh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije